- Дата и час: 25 Ное 2024, 07:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нотариална покана за издръжка
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Нотариална покана за издръжка
Съпругът ми е дарен с недвижим имат от баба си и дядо си. Грижихме се съвместно за тях, но в един момент те поискаха да се оттеглим и това да прави синът им(свекър ми). Сега ни изпратиха покана за нотариална издръжка в рамер на 300 евро месечно. За съжаление имаме кредити към банки и чистата сума, която ни остава на месец е 500лева. Посъветвайте ме, моля!
- anisia
- Нов потребител
Re: Нотариална покана за издръжка
Много неща можете да сторите, а тук може да се изпише доста, но най- правилният избор е с НП в ръка при адвокат. Ако не се лъжа- трябва да сте ограничени и със срок в поканата- нямате време за губене.
Освен ако не искате да загубите имота, предмет на дарението.
Освен ако не искате да загубите имота, предмет на дарението.
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря Ви много за отговора!
Точно това, че не е определен срок в поканата ме притеснява. Тя беше връчена на съпруга ми на 11.11.08г. Пише цитирам " каним те да започнеш незабавно да ни плащаш издръжката". Това "незабавно" -буквално ли се разбира, или има все пак някакъв кратък срок? Благодаря!
Точно това, че не е определен срок в поканата ме притеснява. Тя беше връчена на съпруга ми на 11.11.08г. Пише цитирам " каним те да започнеш незабавно да ни плащаш издръжката". Това "незабавно" -буквално ли се разбира, или има все пак някакъв кратък срок? Благодаря!
- anisia
- Нов потребител
Идеята им е да развалят дарението, поради недаване на поискана издръжка.
Затова наистина най-добре при адвокат, с който да уточните начина по-който да действате за в бъдеще, но ако не давате издръжка, възможността да се развали дарението е съвсем реална. Успех!
Затова наистина най-добре при адвокат, с който да уточните начина по-който да действате за в бъдеще, но ако не давате издръжка, възможността да се развали дарението е съвсем реална. Успех!
- nevin_alibriam
- Потребител
Не се притеснявайте за сега , докато си намерите адвокат. Наистина съгласно СК баба ви може да поиска издръжка от Вас, но ако няма преди вас друг ред- т.е. няма живи деца, а сте само вие внуците. Но тава не е така , защото свекър ви е жив и здрав. Второ: как е отказала да се грижите за нея , и дали сте поели с нотариалния акт издръжка и гледане .Това не става ясно. Акож е чисто дарение, и те получават пенсия , достатъчна съгласно социалния минмум , не се плашете. надявам се колегата при когото ще отидете , да ви помогне.
- doobref
- Младши потребител
doobref написа:Не се притеснявайте за сега , докато си намерите адвокат. Наистина съгласно СК баба ви може да поиска издръжка от Вас, но ако няма преди вас друг ред- т.е. няма живи деца, а сте само вие внуците. Но тава не е така , защото свекър ви е жив и здрав. Второ: как е отказала да се грижите за нея , и дали сте поели с нотариалния акт издръжка и гледане .Това не става ясно. Акож е чисто дарение, и те получават пенсия , достатъчна съгласно социалния минмум , не се плашете. надявам се колегата при когото ще отидете , да ви помогне.
Недопустимо е да се бърка дарение с ДГИ А в случая редът за издръжка няма нищо общо МЛАДИ КОЛЕГИ, АКО ОБИЧАТЕ, ПЪРВО ЧЕТЕТЕ, А ПОСЛЕ ОТГОВАРЯЙТЕ А дали сте колеги, се пита в задачата, или наистина сте много млади
Второ: как е отказала да се грижите за нея , и дали сте поели с нотариалния акт издръжка и гледане
Има ли дарение срещу гледане???!!!
Да успокоя питащия малко- при дарение издръжка се дължи само при доказана нужда на дарителя, но целта на дарителите е ясна, така че, вървете веднага при адвокат.
Последна промяна bebitor на 15 Ное 2008, 00:07, променена общо 1 път
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Именно!
С НП ще докажат, че са ги поканили! .... и после започва веселбата.
С НП ще докажат, че са ги поканили! .... и после започва веселбата.
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря на всички, които се включиха с отговорите си по моето питане. Вече се обърнахме към адвокат. Но личните ни притеснения са свързани с това, че в НП не ни дават срок за плащане на издръжката,("незабавно") значи ли това, че още на следващия ден след връзчването на НП, може да се подаде искова молба за отмяна на дарението? Има ли в правото такава категория срокове-незабавни? Каква е практиката в такива случай на неупоменат срок? Благодаря!
- anisia
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|