Страница 1 от 1

статут на помещение за хранителни стоки

МнениеПубликувано на: 03 Ное 2008, 14:10
от ivalina
Здравейте! Имам един въпрос най- вероятно ще е смешен за някои колеги :oops: . Помещение със статут на магазин за хранителни стоки, може ли да се използва за шивашки цех???????

Re: статут на помещение за хранителни стоки

МнениеПубликувано на: 03 Ное 2008, 23:00
от Melly
Здравейте,

Най-общо, "статутът" на един обект се определя от начина на трайно ползване, т.е. неговото предназначение.От така поставения въпрос не става ясно дали това помещение е самастоятелна сграда( напр. на един етаж), или е магазинна част от жилищна сграда.
Няма пречка този обект да се използва като шивашки цех до толкова, до колкото ще са изпълнени съответните изисквания (осветеност, шумоизолация) на ХЕИ и др. институции, които издават Разрешение за извършване на този вид търговска дейност.

Re: статут на помещение за хранителни стоки

МнениеПубликувано на: 04 Ное 2008, 07:50
от zelen
ivalina написа:
" Здравейте! Имам един въпрос най- вероятно ще е смешен за някои колеги :oops: . Помещение със статут на магазин за хранителни стоки, може ли да се използва за шивашки цех???????"
-------------------------------------------------------------------

Ако не са завършили съответните процедури - не.