начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Дарение с клауза-давност

Казуси за недвижими имоти

Дарение с клауза-давност

Мнениеот gorog » 27 Сеп 2008, 14:42

Здравейте искам да Ви помоля за помощ за следния случай.Родителите ми ми дариха апартамент с клауза за доживотно ползване и без право на разпореждане.Те са собстеници на друг имот и от две години не живеят във въпросния апартамент.В същото време купиха на сестра ми жилище с покупко-продажба.Въпросът ми е следният мога ли след 10 год да се възползвам от чл 59 че те не обитават жилището и да стана пълен собственик на имота и ще мога ли да го дам на сина си.Ако да каква е процедурата и може ли това да стане без те да разбират,за да не се притесняват.Другият ми въпрос е сестрами има ли дял от моя апартамент,тъй като е даден с дарение?Благодаря ви
gorog
Нов потребител

Re: Дарение с клауза-давност

Мнениеот REVOLUTION » 27 Сеп 2008, 14:52

Здравейте ,клаузата -без право на разпореждане- , не ви ограничава по никакъв начин и Вие още сега можете спокойно да прехвърлите на сина си НИ.В сделката не е нужно да участват родителите Ви.Последните имат ограничено вещно право на ползване , което ще загубят ако не ползват жилището в продължение на 5 години.

За повече инфо-посетете адвокат!

Успех. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Имотни казуси