- Дата и час: 29 Ное 2024, 01:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
относно даренията
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
относно даренията
здравейте,имам следния проблем :дарено ми е жилище от баба ми,която скоро е починала.Баща ми е единствен наследник(на баба ми),аз живея с майка ми след развода им.С баща ми не съм в добри отношения и не поддържам връзка с него.Той живее в жилището дарено от баба ми.За да се изпълни дарението ми трябва смъртен акт на баба ми,който не мога да получа по никакъв начин(като не пряк наследник).Опитах се да платя данъка на апартамента,но не ми разрешиха от данъчното.Разбира се не мога да получа и данъчна оценка.Моите въпроси са следните:1.Как мога да си влезна във владение на имота?2.Възможно ли е това да стане без съдебно дело?3.По какъв начин мога да извадя смъртен акт на покойната ми баба,сле д като се явявам не пряк наследник?4.Разходите които в момента се правят в това жилище кой трябва да ги плаща(ток,вода,телефон,парно)?5.Какви са шансовете баща ми да продаде жилището?(при положение че в данъчното се води на мое име като собственик,а баба ми е регистрирана като ползвател)
- Rutoli
- Нов потребител
Re: относно даренията
Rutoli написа:...Опитах се да платя данъка на апартамента,но не ми разрешиха от данъчното....
...5.Какви са шансовете баща ми да продаде жилището?(при положение че в данъчното се води на мое име като собственик,а баба ми е регистрирана като ползвател)
Аз не съм юрист (както си го пише в подписа ми), но дори и за неспециалист има нещо, което не се връзва, или недоизказвате. Приятелски съвет - ако търсите помощ, не спестявайте подробностите
А и за пръв път чувам на някой да са поискали документ за собственост, когато отиде да плати данъка за недвижим имот, пък бил той и чужд...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
относно даренията
здравейте, беше ми поискан ноториален акт за имота,смъртен акт, удостоверение за наследници.С тези документи щях да сменя данъчната партида,без смяната на която ми казаха, че не мога да платя данъците.Ако ги платя сега от името на баба ми,без смяна на данъчната партида бях предупредена (от касата в данъчното) че ще възникне проблем как така съм ги платила от нейно име когато тя вече е починала.
- Rutoli
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|