Здравейте,
Имам следният проблем, моля помогнете със съвет:
Тази пролет купих парцел за който имам документ за собственост за 1000кв.м., а по скица имотът е 1115кв.м. По тази причина не мога да си извадя виза и разрешение за строеж. Казаха ми че трябва да направя обстоятелствена проверка за разликата във квадратурата. В кадастъра от 1965г. парцела си е бил 1000кв.м, но 1992г. Общината прави промяна в регулацията и ми придават един път от където се получава и разликата в квадратурата. Пътят е съществуващ в действителност, но го няма нанесен в кадастъра. Покрай самият път минават ел.стълбове който сега се явяват в моя имот, което е странно.
Само още едно нещо, давността наследява ли се, защото предишната собственичка е ползвала имота в тези граници от 1992 което е повече от 10г.
Моля кажете какво може да се направи по този въпрос.
Мерси много на всички. Ако може някой да ми каже и надежден адвокат който да свърши тази работа докрай и бързо.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 01:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Разлика в квадратурата
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Разлика в квадратурата
Последна промяна n92420 на 11 Сеп 2008, 21:02, променена общо 1 път
- n92420
- Нов потребител
Re: Разлика в квадратурата
n92420 написа:Здравейте,
Имам следният проблем, моля помогнете със съвет:
Тази пролет купих парцел за който имам документ за собственост за 1000кв.м., а по скица имотът е 1115кв.м. По тази причина не мога да си извадя виза и разрешение за строеж. Казаха ми че трябва да направя обстоятелствена проверка за разликата във квадратурата. В кадастъра от 1965г. парцела си е бил 1000кв.м, но 1992г. Общината прави промяна в регулацията и ми придават един път от където се получава и разликата в квадратурата. Пътят е съществуващ в действителност, но го няма нанесен в кадастъра. Покрай самият път минават ел.стълбове който сега се явяват в моя имот, което е странно.
Моля кажете какво може да се направи по този въпрос.
Здравейте,
Имаше, мисля и друга възможност, въпреки, че във Вашия случай, обстоятелствената е удачна, струва ми се....
Така че:
УСПЕХ!
- p_n_n
- Потребител
Здравейте,
С риск да не ви хареса, препоръката ми е да посетите адвокат носейки с Вас всички документи.
Най-малкото буди съмнение включването на пътя във вашия парцел.
А той, може да се окаже общинска собственост.
Догадки, отговорите на които няма как да получите тук, във форума.
С риск да не ви хареса, препоръката ми е да посетите адвокат носейки с Вас всички документи.
Най-малкото буди съмнение включването на пътя във вашия парцел.
А той, може да се окаже общинска собственост.
Догадки, отговорите на които няма как да получите тук, във форума.
-
Melly - Старши потребител
Аз имам достъп до парцела по друг път както и всички комшии около мен, така че пътят не е проблем. Другото което една позната направи проверка дали имота има неуредени сметки по регулация и се оказа че няма такива.
Мерси много на всички. Ако може някой да ми каже и надежден адвокат който да свърши тази работа докрай и бързо.
- n92420
- Нов потребител
Трябва да поискате от местната служба по кадастъра отстраняване на непълноти и грешки в кадастралната карта и ако не може да се състави констативен акт за такава грешка, защото съседите оспорват правото Ви на собственост да заведете дело.
- ivanovna
- Младши потребител
Re: Разлика в квадратурата
По каква скица:кадастралана карта или от Общината ?
Струва ми се ,че има придаваемо към Вашия имот, по това ,което пишете?
Придаваемото реално владяло ли се е от предишния собственик?
Ако е общинско ,забравете за давност и обстоятелствени проверки.
Процедурите тук са други, при неприложена регулация.
Струва ми се ,че има придаваемо към Вашия имот, по това ,което пишете?
Придаваемото реално владяло ли се е от предишния собственик?
Ако е общинско ,забравете за давност и обстоятелствени проверки.
Процедурите тук са други, при неприложена регулация.
- sunrise
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|