начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Разлика в квадратурата

Казуси за недвижими имоти

Разлика в квадратурата

Мнениеот n92420 » 11 Сеп 2008, 20:49

Здравейте,
Имам следният проблем, моля помогнете със съвет:
Тази пролет купих парцел за който имам документ за собственост за 1000кв.м., а по скица имотът е 1115кв.м. По тази причина не мога да си извадя виза и разрешение за строеж. Казаха ми че трябва да направя обстоятелствена проверка за разликата във квадратурата. В кадастъра от 1965г. парцела си е бил 1000кв.м, но 1992г. Общината прави промяна в регулацията и ми придават един път от където се получава и разликата в квадратурата. Пътят е съществуващ в действителност, но го няма нанесен в кадастъра. Покрай самият път минават ел.стълбове който сега се явяват в моя имот, което е странно.

Само още едно нещо, давността наследява ли се, защото предишната собственичка е ползвала имота в тези граници от 1992 което е повече от 10г.

Моля кажете какво може да се направи по този въпрос.

Мерси много на всички. Ако може някой да ми каже и надежден адвокат който да свърши тази работа докрай и бързо.
Последна промяна n92420 на 11 Сеп 2008, 21:02, променена общо 1 път
n92420
Нов потребител

Re: Разлика в квадратурата

Мнениеот p_n_n » 11 Сеп 2008, 20:56

n92420 написа:Здравейте,
Имам следният проблем, моля помогнете със съвет:
Тази пролет купих парцел за който имам документ за собственост за 1000кв.м., а по скица имотът е 1115кв.м. По тази причина не мога да си извадя виза и разрешение за строеж. Казаха ми че трябва да направя обстоятелствена проверка за разликата във квадратурата. В кадастъра от 1965г. парцела си е бил 1000кв.м, но 1992г. Общината прави промяна в регулацията и ми придават един път от където се получава и разликата в квадратурата. Пътят е съществуващ в действителност, но го няма нанесен в кадастъра. Покрай самият път минават ел.стълбове който сега се явяват в моя имот, което е странно.

Моля кажете какво може да се направи по този въпрос.

Здравейте,

Имаше, мисля и друга възможност, въпреки, че във Вашия случай, обстоятелствената е удачна, струва ми се....
Така че:

УСПЕХ!
p_n_n
Потребител

Мнениеот Melly » 11 Сеп 2008, 21:01

Здравейте,

С риск да не ви хареса, препоръката ми е да посетите адвокат носейки с Вас всички документи.

Най-малкото буди съмнение включването на пътя във вашия парцел. :roll:
А той, може да се окаже общинска собственост.
Догадки, отговорите на които няма как да получите тук, във форума.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот n92420 » 11 Сеп 2008, 21:05

Аз имам достъп до парцела по друг път както и всички комшии около мен, така че пътят не е проблем. Другото което една позната направи проверка дали имота има неуредени сметки по регулация и се оказа че няма такива.

Мерси много на всички. Ако може някой да ми каже и надежден адвокат който да свърши тази работа докрай и бързо.
n92420
Нов потребител

Мнениеот ivanovna » 12 Сеп 2008, 11:30

Трябва да поискате от местната служба по кадастъра отстраняване на непълноти и грешки в кадастралната карта и ако не може да се състави констативен акт за такава грешка, защото съседите оспорват правото Ви на собственост да заведете дело.
ivanovna
Младши потребител

Re: Разлика в квадратурата

Мнениеот sunrise » 12 Сеп 2008, 13:45

По каква скица:кадастралана карта или от Общината ?
Струва ми се ,че има придаваемо към Вашия имот, по това ,което пишете?
Придаваемото реално владяло ли се е от предишния собственик?
Ако е общинско ,забравете за давност и обстоятелствени проверки.
Процедурите тук са други, при неприложена регулация.
sunrise
Активен потребител

Назад към Имотни казуси