начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Нужен ли ми е акт15 за да ми прекарат ток

Казуси за недвижими имоти

Нужен ли ми е акт15 за да ми прекарат ток

Мнениеот jundra » 03 Юни 2008, 20:42

Строя си еднофамилна къща, все още не е завършен грубия строеж, но строителният надзорник ми казва, че трябва да си извадя всички актове,
най-вече акт15, защото щели да ми пуснат само ел.енергия тип"времянка", след като имам акта, тогава щели да ми пуснат цялото количество заявени киловати. Между другото имам и договор от EVN за включване към тяхната мрежа. :(
jundra
Нов потребител

Re: Нужен ли ми е акт15 за да ми прекарат ток

Мнениеот naughty » 03 Юни 2008, 21:33

jundra написа:Строя си еднофамилна къща, все още не е завършен грубия строеж, но строителният надзорник ми казва, че трябва да си извадя всички актове,
най-вече акт15, защото щели да ми пуснат само ел.енергия тип"времянка", след като имам акта, тогава щели да ми пуснат цялото количество заявени киловати. Между другото имам и договор от EVN за включване към тяхната мрежа. :(

само с разрешението за строеж и ел-проекта става, изненадан съм, че не си си пуснал ток още? Как строиш без ток?
naughty
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 10 Юли 2008, 22:04

Заявяват се мощности за строеж, и мощности за експлоатация. Ако мощността за строеж е достатъчна, може да караш и на "времянка", но цената на тока е като за промишлени абонати, така че не ти е много изгодно. А могат да ти пуснат "времянка" дори и да няма и изкоп за строеж - на гола поляна...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Имотни казуси