начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Саморъчен Завет

Казуси за недвижими имоти

Саморъчен Завет

Мнениеот 4erepaha » 02 Юни 2008, 16:38

Здравейте ! В саморъчен завет пише: "завещавам частта от бащината ми къща на ул.Х в гр. У на лицето Т.П.Ж. от гр. У". Няма граници, няма площ, няма УПИ , кв. и т.н. Въпросът ми е: действителен ли е така направения завет ?
4erepaha
Младши потребител

Re: Саморъчен Завет

Мнениеот satir » 03 Юни 2008, 13:58

4erepaha написа:Здравейте ! В саморъчен завет пише: "завещавам частта от бащината ми къща на ул.Х в гр. У на лицето Т.П.Ж. от гр. У". Няма граници, няма площ, няма УПИ , кв. и т.н. Въпросът ми е: действителен ли е така направения завет ?

да
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот Magnollia » 04 Юни 2008, 13:37

Напълно действителен, ако при откриване на наследството тази къща (или част от нея) е била собственост на завещателя. Относно това, че няма площ , гланици и т.н. - не е проблем. Наследодателя не е знаел в каква точно част от къщата ще притежава и затова е съставил така завета, но след смъртта му е напълно ясно каква част от тази къща има.
Е, именно тази, ясна вече част той е оставил на заветника.
Ако при откриване на наследството завещателя е имал 2/3 ид.ч. от "къща на ул.Х в гр. У ", то заветника ще получи точно това.
Понякога истината може да ни избоде очите ....
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот 4erepaha » 04 Юни 2008, 15:33

О.К. Благодаря !
4erepaha
Младши потребител

Назад към Имотни казуси