начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Сериозен проблем - липса на нотариален акт

Казуси за недвижими имоти

Сериозен проблем - липса на нотариален акт

Мнениеот DavidCaruso » 14 Мар 2008, 17:24

Здравейте!
Изправен съм пред следния проблем. Собственик съм на апартамент в кооперация построена върху наследствена земя - собственост на мене, брат ми и братовчед ми. Сега искам да продам въпросния апартамент, но се оказва, че неразполагам с нотариален акт за него, а само договор сключен с фирмата изпълнител. Оказва се, че и никой друг от собствениците в сградата не разполага с подобен документ. Също така сградата няма акт 16, но въпреки това дълги години ползваме ток и вода. Плащаме си данъците и таксите най-редовно.
Сега нямам представа как мога да се сдобия с нотариален акт. Чух от комшии, че са правили опити, но в общината липсвал план на сградата. Не се надявам и фирмата изпълнител да предприеме действия за акт 16, тъй като сградата е незаконно надстроена от моите "любими" комшии, които са пренебрегнали закона и МОЕТО право на строеж.

Хора, кажете плс! Имам ли някакъв шанс да се измъкна оттук? Все пак, когато се е стряла сградата съм бил на 12 г. и не съм знаел много много за какво става въпрос.
DavidCaruso
Нов потребител

Мнениеот DavidCaruso » 14 Мар 2008, 17:42

Като чета това ми става едно хубаво на душата! :x Значи, сега трябва да плащам за чуждите грешки и най-вече наглост, в момент когато имам крещяща нужда. Едно въпросно обединение с другите ми се вижда най-малко нереално. За съжаление...
DavidCaruso
Нов потребител

Мнениеот DavidCaruso » 14 Мар 2008, 18:06

С това, което разполагам в момента ще е късмет ако успея да напълня един варел с нафта, за да подпаля кооперацията.
Благодаря за помоща на всички! :wink:
DavidCaruso
Нов потребител

Мнениеот DavidCaruso » 14 Мар 2008, 19:08

DavidCaruso написа:С това, което разполагам в момента ще е късмет ако успея да напълня един варел с нафта, за да подпаля кооперацията.
:wink:

Защо да я палиш? Ами тя може да се окаже твоя, на брат ти и на братовчед ти :) Цялата кооперация. Ако родителите ви не са прехвърлили нито на строителя нито на съседите ти право на строеж - като нищо може цялата сграда да се окаже ваша по приращение - чл.92 ЗС :) Я им го кажи това на комшиите си, че да видим дали няма да се размърдат да се намерят книжата.

Да, така е. Правото на строеж не е прехвърляно, а е изцяло наше. Не вярвам обаче да се трогнат много.
DavidCaruso
Нов потребител

Мнениеот dimist » 14 Юли 2008, 13:20

Явно има доста пропуски прли осъществяване правото на строеж, а и сега с приказки няма да стане.Затова не висете във форума, а се консултирайте .
dimist
Потребител

Мнениеот Momch » 18 Юли 2008, 15:52

DavidCaruso обади ми се на имейл : anton_mom4ilov@abv.bg , мисля, че мога да ти кажа лесен вариянт :D
Momch
Младши потребител

Назад към Имотни казуси