начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Относно прекратяването на договор за наем

Казуси за недвижими имоти

Относно прекратяването на договор за наем

Мнениеот kristian111 » 22 Ное 2007, 18:40

Следния проблем.
Договор за наем с неопределен срок. Нотариално и устно(със свидетели) е известен наемателя за напускане на имота. на срещата при нотариус неговия адвокат предлага споразумение за още половин година което за мен е крайно неизгодно. В противен случей щяло да продължи делото 1 - 2 години. Моята адвокатка ме съветва да се съглася за споразумение което пак повтарям е крайно неизгодно имайки предвид , че имам друг кандидат който надали ще чака търпеливо толкова време.
Въпроса ми е имам ли някакъв друг шанс за по кратко разрешаване на проблема или не?
kristian111
Младши потребител

Мнениеот bonbonche » 22 Ное 2007, 19:00

А възможността за иск по чл.126ж ал.2 от ГПК ? Твърдите, че имате изрично отправена нотариална покана за освобождаване на имота. В този случай процедурата ще е не повече от месец.Не е без значение и обстоятелството дали в нот.покана е указан срок в който имота следва да бъде освободен. Успех!
bonbonche
Младши потребител

Мнениеот kristian111 » 22 Ное 2007, 20:29

bonbonche написа:А възможността за иск по чл.126ж ал.2 от ГПК ? Твърдите, че имате изрично отправена нотариална покана за освобождаване на имота. В този случай процедурата ще е не повече от месец.Не е без значение и обстоятелството дали в нот.покана е указан срок в който имота следва да бъде освободен. Успех!

Благодаря за предложението! :) четох няколко спорни мнения за съкратеното пеоизводство тук но смятам да го обсъдя с новия адвокат, както и някой други идей които ми се въртят в главата.Ще пиша като мине всичко за да може по малко хора да имат подобни главоболия.
kristian111
Младши потребител

Мнениеот ciara » 23 Ное 2007, 15:32

Hallo, Kristian
Имам въпрос към теб.Темата много ме вълнува,аз имам наематели и,след като прочетох написаното от теб,доста се притесних.
Значи ли,че ако искаш да изгодиш наемателите си,не е достатачно да ги уведомиш според условията за прекратяване на договора - срок...
Означава ли,че ако не искат да си излязат,трябва да ги съдиш.
А ако продаваш апартамента, също ли не можеш да ги изгониш?
ciara
Младши потребител

Мнениеот kristian111 » 23 Ное 2007, 17:23

За продажба ще се консултирам утре и ще пиша. Колкото до изгонването ако не иска да се изнесе доброволно и не искаш да го изхвърлиш насилствено остава - съд. Ако съкратеното производство е приложимо ще е добре,но и за това ще се консултирам утре.
kristian111
Младши потребител

Мнениеот barri » 23 Ное 2007, 18:12

bonbonche, едва ли производството по 126 е най-удачния вариант, защото човекът бърза, а това производство макар и наречено бързо, нещо никак не е такова.
barri
Потребител

Мнениеот bonbonche » 23 Ное 2007, 18:24

В рамките на месец предполагам ще приключи, този извод правя от личен опит. Дори другата страна да оспори заповедта, то жалбата не спира изпълнението.С това мое твърдение не изключвам възможността производството да се позабави, от съществено значение са доказателствата с които разполага питащия във връзка с предявяването на такъв иск. Бари това беше само предложение, въпрос на избор е. Приятни почивни дни на всички :)
bonbonche
Младши потребител

Мнениеот kristian111 » 23 Ное 2007, 19:17

Нотариална покана да се яви , да заплати няколкото наема които не е платил , да подпише нов договор или да напусне терена.
Нито плати нито иска да подпише нов договор нито иска да напуска доброволно.
kristian111
Младши потребител

Re: Относно прекратяването на договор за наем

Мнениеот iwanow » 25 Ное 2007, 02:07

kristian111 написа:Въпроса ми е имам ли някакъв друг шанс за по кратко разрешаване на проблема или не?

Да имате шанс.
Вашия проблем може да решете, но трябва да изберете най-правилния и бързо изпълним вариант. В никакъв случай не водете съдебни дела. Това е най-дългата и скъпа процедура с неизвестен край. Съдът е за хора с търпение и много пари. Вие желаете наемателя ви да се изнесе от вашата собственост.
1.Договаряте се.
2.Наемателя решава да се изнесе. Е трябва да му се помогне да стигне до това правилно за вас и неизгодно за него решение.
Собственоста е ваша и само вие може да се разпореждате.
Варианти много.
Наемате бригада да смени входната врата с нова по-хубава блиндирана. Около обяд свалят старата и си дигат чукалата и старата врата. --Върши работа.
iwanow
Потребител

Мнениеот ciara » 25 Ное 2007, 15:43

Това може да ви помогне като инфо - темата във Форума от ноемв.2005,, Как да изгоня наглите си наематели"

http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?t=11940
ciara
Младши потребител

Мнениеот iwanow » 27 Ное 2007, 00:28

Когато нямаш възможност да се занимаваш с даден бизнес си наемаш уплавление.
Сключете договор с фирма или лице за "Управление на недвижими имоти под наем" и вашия проблем ще бъде решен, мисля че "Имотибг ООД" педлагат подобна услуга срещу 10%. Хората си знаят работата правата и как. Вие опеделяте условията, а горещите кестени са извадени и са в тепсия.
Това не е сомоуправство.
Успех.
iwanow
Потребител

Мнениеот kristian111 » 27 Ное 2007, 15:53

И как "Имоти бг" ООД ще го изгонят от там ??? имат каратисти на трудов договор ли ? :)
Имота не е апартамент.
Като пратя мутрите пак срещу мен ще има жалба в полицията.Този вариянт е неприемлив.
Остава само 126ж
и случайни инциденти с телесни повреди :)
kristian111
Младши потребител

Мнениеот ciara » 27 Ное 2007, 18:43

Hallo Kristian

Кой ти говори за мутри?И за саморазправа.Най - малко аз.
Представи си - ти си продаваш апартамента - с наемател вътре.
Аз искам да го купя, обаче искам да чуя лично от наемателя кога си излиза.Аз имам физиономия на мутра,и приятелят ми до мен - също.
Какво си виновен ти.
Сигурна съм,че това ти е изхода.

Извинявай,че толкова се месия,но темата ме вълнува - като си представя, че и моите наематели може да решат да спестяват от наема ,страх ме хваща.Аз само веднъж съм имала проблем с наемател,но той беше чужденец.Установих че чужденците наематели само като чуят думата,,адвокат"всичко се урежда.Те още не знаят, че у нас тези закони не функционират.
ciara
Младши потребител

Мнениеот d_d » 28 Ное 2007, 09:47

ciara, тя твоята стана "гузен негонен бяга", но .... изглежда че ти си знаеш защо. Като даваш акъли в един юридически форум, поне отбелязвай, че си мноооооого далеч от правото.

Дано да не се подвизаваш и в някой медицински форум !!!
d_d
Потребител

Мнениеот kristian111 » 28 Ное 2007, 10:53

ciara написа:Кой ти говори за мутри?................

Дори и само физиономиите да са им такива наемателя пак ще го тълкува като опит за сплашване,и ще хукне към полицията.Сам се компрометирам.Аз като ходя при него винаги гледам да съм със свидетели за да не може да твърди че съм го бил или заплашвал щото никак не ми е в категорията.
Да не говорим , че него от време на време го бият разни негови клиенти и го съдят други такива.
Не става по този начин. На човек който няма какво да губи трудно можеш да въздействаш така.Той е решил да се бори до край и толкова.
kristian111
Младши потребител

Мнениеот iwanow » 28 Ное 2007, 23:14

kristian111 написа:Дори и само физиономиите да са им такива наемателя пак ще го тълкува като опит за сплашване,и ще хукне към полицията.Сам се компрометирам.Аз като ходя при него винаги гледам да съм със свидетели за да не може да твърди че съм го бил или заплашвал щото никак не ми е в категорията.
Да не говорим , че него от време на време го бият разни негови клиенти и го съдят други такива.
Не става по този начин. На човек който няма какво да губи трудно можеш да въздействаш така.Той е решил да се бори до край и толкова.

На нагли наематели дето не разбират от со кротце и со благо само кютек.
По търси някой проверяващ от пожарната, хеи или друго, който да извъши проверка в рамките на закона и да констатира че: помещението не оговаря за дейноста, и предписание да се изнесе веднага, след три дни глоба.
iwanow
Потребител

Мнениеот kristian111 » 01 Сеп 2008, 21:44

Случайно съм във форума по друг казус но само за протокола да спомена:)
Виждате кога съм пуснал темата :) сега е септември 2008 и още делата си се точат:) дано не се случва на никой за когото това е от важно значение !!! :) няма да коментирам повече.........
kristian111
Младши потребител

Re: Относно прекратяването на договор за наем

Мнениеот portokal » 25 Сеп 2008, 09:06

Бате, ти направо не си спал, бе. :D :wink:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Имотни казуси