начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Анекс към договор за наем

Казуси за недвижими имоти

Анекс към договор за наем

Мнениеот Ivanika » 05 Ное 2007, 15:28

Здравейте!
Моля за мнение,макар да мисля,че търся вратичка,което търсене е обречено на неуспех(но все пак)
Имам договор за наем,който е вписан.
И след това анекс към него-уреждащ нов срок и увеличаване на наем.
Мога ли да откажа вписването на Анекса?
Благодаря ви!
Ivanika
Младши потребител

Мнениеот rts » 05 Ное 2007, 16:07

Щом договора за наем е вписан, следователно е за срок повече от една година. Ако анекса предвижда продължаване на срока, то следва да се впише и анекса.
rts
Активен потребител

Re: Анекс към договор за наем

Мнениеот kpy » 05 Ное 2007, 16:07

Ivanika написа:Здравейте!
Моля за мнение,макар да мисля,че търся вратичка,което търсене е обречено на неуспех(но все пак)
Имам договор за наем,който е вписан.
И след това анекс към него-уреждащ нов срок и увеличаване на наем.
Мога ли да откажа вписването на Анекса?
Благодаря ви!

Зависи каква сте в случая. Ако сте съдия по вписванията може да откажети вписването на анекса и това ще бъде едно незаконосъобразно Ваше решение. Ако просто се страна по договора, то тогава по никакъв начин не може да спрете другата страна да впише и анекса, стига да прецени такава необходимост.
kpy
Потребител

Мнениеот Ivanika » 05 Ное 2007, 16:36

Благодаря ви за отговорите.
да,аз не мога да спра др.страна да впише анекса, но как ще го направи без нотариалната заверка на подписа ми,след като Анексът вече е подписан,но подписите не са нотариално заверени.
Ivanika
Младши потребител

Мнениеот ciara » 12 Ное 2007, 16:09

Аз имам също наематели и сам правила неведнъж анекс към дог.Доколкото знам, тои се прави със съгласието на двете страни.Изобщо не е необходимо подписите да се заверяват нотариално.Това е моята е информация .
ciara
Младши потребител

Мнениеот laf4eto » 11 Юни 2008, 10:13

Здравей те аз имам само един въпрос този анекс като се прави имали проблем като остава по едно копие в двете страни като както и договора така и анекса не са нотариално заверени а са подписани просто от двете страни?
laf4eto
Нов потребител

Назад към Имотни казуси