начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

проблем с фирма -наемател

Казуси за недвижими имоти

проблем с фирма -наемател

Мнениеот nioto » 26 Сеп 2007, 10:04

От 3 месеца изпълнявам длъжността домоуправител.Установих,че предишният домоуправител не е събирал пари за от фирмата наемател на 1-я етаж за общите разходи, а само за чистачка,защото те са отказвали да и плашат другите разходи,защото не ги ползвали.В ПУРНЕС видях,че могат да бъдат освободени от разходите за :twisted: асансьор,единствно ако ние с решение ги освободим.Освен това фирмата няма разрешение от нас за да се помещава,нито отделен вход.Собственика на отдадения под наем имот досега отказва да плаща за ремонтите на общите части вече 7 години.Моля дайте ми съвет какво мога да напрвя за да си вземем парите?
Кой трябва да плаща ремонтите:фирмата или собственика.Имам протокол от общото събрание, с решение ,че не сме съгласни да да освободени от таксата за асансьор,независимо ,че са на 1 етаж.Те ми отказват с мотив ,че рабитят до 17 часа и неползват осветление и общите части.
nioto
Младши потребител

Мнениеот leator » 26 Сеп 2007, 10:42

Имате ли решение, с което се определят размерите на месечните разходи?
leator
Потребител

Re: проблем с фирма -наемател

Мнениеот nioto » 26 Сеп 2007, 17:21

черно на бяло нямаме решение за разпределение на вноските,но предишния омоуправител ги дели на броя на обитателите,а фирмата плаща като за 5 човека.
nioto
Младши потребител

Re: проблем с фирма -наемател

Мнениеот nioto » 27 Сеп 2007, 20:43

Въпросът ми е: след като нямат разрешение от нас жилището да се ползва за ,нито само стоятелен вход как да ги изгоним,ако продължават да не плащат?
nioto
Младши потребител

Назад към Имотни казуси