начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Как да се докаже това

Казуси за недвижими имоти

Re: Как да се докаже това

Мнениеот sisi19 » 08 Авг 2009, 13:27

monkeyface написа:
portokal написа:
В някои други страни бихте имали право на част от печалбата от продажбата на жилище, дори и да не сте вписана като съсобственик, ако сте живели със собственика на апартамента на семейни начела ( и.е civil partnership) и сте плащали вноски по ипотеката или сте допринасяли по друг начин за издръжката на семейството (домакинските задължения и грижи за децата се броят ) и ако жилището е придобито по време на сусителството ( освен по наследство). Иначе съм съгласна със колегите.

Е, то и в някои не-други страни е уреден най-малкото институтът на неоснователното обогатяване; а в другите страни съжителстващите, и.е. цивилните партнъри на собственика, могат ли да му попречат да си продаде имота? :oops:
Това по принцип; тук изрично се спомена, че съжителство не е имало.

Бележка за питащият: написаното по-долу не се отнася за България!!!

Предполагам във почти всички страни ако някои получи нещо без основание, е длъжен да го върне ;-) Hо това е без значение в случая.

По въпроса дали вписаният собственик може да продаде имота - зависи дали цивилните партнъори са регистрирани като такива или просто съжителстват. Ако са регистрирани, дори и само единият да е собственик той не може (i) да изгони другият без съдебно решение;(ii) да отдаде имота под наем и/или (iii) да ипотекира или продаде имота.

При обикновенното съжителство няма такива пречки.

При обикновенно съжителство ако партньорите са живели заедно определенно време и са били финансово обвързани, партньор които е във финансова облага в resultat на съжителството трябва да изплати компенсaция на другия.

В случая е имало cъжителство, нo oт години не живеят заедно. Ho това също е без значение.

Спор няма.

Какъв e смисъла да ce доказва че имота е на бащата? Каквo щe постигне? Щe докаже, че бащата има имот. E и? Дори и да го докаже? Бащата мoже дa прави каквото реши с имота, не е длъжен да оставя наследство. Точка.

Благодаря за отговора.
Вие най-добре сте разбрали за същноста на въпроса ми.
От друга страна, именно това исках да покажа, че придобитото имущество по време на брак, след неговото разтрогване, дяловете на съпрузите (в добросъвестност) защтитават по този начин и децата, а при фактическото съжителство това го няма.

П.П - Исках да Ви изпратя нещо на личния, но или не сте си отворили пощата за да получавате съобщения, или е препълнена.
sisi19
Потребител

Мнениеот Гост. » 08 Авг 2009, 17:07

Благодаря за отговора.
От друга страна, именно това исках да покажа, че придобитото имущество по време на брак, след неговото разтрогване, дяловете на съпрузите (в добросъвестност) защтитават по този начин и децата, а при фактическото съжителство това го няма.

Едно нещо казано по различни начини дали прави резултата различен? Нейсе, някой наистина чете избирателно.

А в подчертаното има толкова неистини в детайлите, но няма да споря. Добросъвестност?!? Дяловете на съпрузите защитават децата?!?
Успешно самообразоване.

п.п. Като ви чета творението мисля по-далеч от темата, за мен, ще е здравословно..
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 08 Авг 2009, 19:31

poli_g написа:
Благодаря за отговора.

Едно нещо казано по различни начини дали прави резултата различен? Нейсе, някой наистина чете избирателно.

А в подчертаното има толкова неистини в детайлите, но няма да споря. Добросъвестност?!? Дяловете на съпрузите защитават децата?!?
Успешно самообразоване.

п.п. Като ви чета творението мисля по-далеч от темата, за мен, ще е здравословно..

poli_g - не споря, признавам че от вещно право не разбирам много, много. За това и питах, за да си изясня някой неща.
sisi19
Потребител

Мнениеот Гост. » 08 Авг 2009, 22:44

Сиси19, дължа Ви извинение.
Ако Вие не разбирате от вещно право много, много- аз не разбирам изобщо. Драскам си тук неща, но определено Ви подвеждам. И дължа извинение.
На всички в темата. :oops:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот dakata1950 » 28 Дек 2009, 02:25

laridii на 06 Авг 2009 11:55 am
Хареса ми. Не стандартна жена, която е отцепила ума си от тялото и го прилага, там където му е мястото.
dakata1950
Младши потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси