- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Казус за узаконяване на къща.
|
|
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Казус за узаконяване на къща.
Интересни неща сте изписали малко встрани от темата обаче, не съм юрист нито съм писал тук с идеята да мина тънко, все още си търся адвокат досега без успех всеки се дърпа разбирам ги до една степен кой ще ти се хване с такъв батак и да си изгуби времето като може през това време да приключи няколко дела много по-лесно че и за повече пари.Всеки търси на баницата мекото аз пък търся ентусиаст дето се вика за идеята да се наеме да се докаже пред себе си, поради ограниченото ми време в България нямам и много време да се занимавам а трябва поне да стартирам процеса и близките ми и адвоката да го завършат.Както казах не съм юрист обаче чисто логически има много неща в казуса които се самоизключват като например: незаконно строителство обаче се признава и отчуждава че даже и право за закупуване на апартамент ни дават, отчуждаването обаче е за половината къща за другата обезщетение няма понеже блока с гарсониерата е бил раздаден.Говорите за опасност от нетърпимост обаче пък има амнистия 87-ма.Някой ще конкретизира ли?
- acankov
- Нов потребител
От изказалите се във Форума, би следвало да сте се насочили към някои от тях - аз залагам на rourke, ако имам такъв проблем.
- neutralen
- Активен потребител
acankov написа:...незаконно строителство обаче се признава и отчуждава че даже и право за закупуване на апартамент ни дават, отчуждаването обаче е за половината къща за другата обезщетение няма понеже блока с гарсониерата е бил раздаден.Говорите за опасност от нетърпимост обаче пък има амнистия 87-ма.Някой ще конкретизира ли?
Може би има шанс да се докаже търпимостта на къщата. Но , много вероятно е, в последствие къщата да е в съсобственост с общината. От една страна, поради частичното отчуждение. От друга - поради правото на собственика на земята върху приращението. Но е възможно първоначално правото на строеж да е било нещо от сорта " за покриване на жилищните му нужди, на него и на семейството му", а не по строго определен обем или квадратура. По късно, при продажбата, трябва да се погледне в нотариалния акт, накрая. В този период продажбите са минавали през общините, и е възможно да са признати подобни нужди. А за незаконното строителство, възможно е да е платена глоба, но да не е правен акт за узаконяване. Нещо подобно е смисълът на това през 1987г. И в такъв случай просто да сте си били собственици на цялата къща, а по настоящем - на тази идеална част, която не е отчуждена.
След това - процедурите по отчуждаване. И от тях може да се извлече доста информация. И т.н., и т.н.
Да Ви обясня по-простичко. Двама адвокати ако се захванат, и поработят сериозно, за да оправят нещата Ви, и да търсят документи и доказателства, които Вие благоразумно не сте си набавили на времето или поне съхранили, ще загубят година-две, като никой неможе да Ви гарантира благоприятен за Вас изход...
За думичката "давност" по отношение придобиването, просто забравете като на нещо реално като собственост. Там пътят е друг, както rourke предлага. Дори, предвид сложността на това , за което аз говоря, варианта на rourke може би е по-устойчив.
А Вие говорихте ли със съседите, как е станало при тях? Или с нотариуса, или потърсихте ли от старите общински юристи? А?
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov , в момента според мен acankov има две възможности: 1.) внимателно да прочете това, което съм написал /ако избере този път ще е необходим фин. ресурс и има известен риск/ 2.) да си живее живота и да чака, има и хора, които работят за него без той да знае, а и един ден в едно дело ще има позицията на ответник и ако се защитава адекватно пак ще успее . Плюс това в момента той дори няма проблем.
Относно ентусиазма си признавам, че още в университета никакъв ентусиазъм не съм изпитвал ... без да се лъжем фин. поток е най-важен ...
Относно ентусиазма си признавам, че още в университета никакъв ентусиазъм не съм изпитвал ... без да се лъжем фин. поток е най-важен ...
- rourke
- Потребител
rourke написа: emilgrigorov , в момента според мен acankov има две възможности: 1.) внимателно да прочете това, което съм написал /ако избере този път ще е необходим фин. ресурс и има известен риск/ 2.) да си живее живота и да чака, има и хора, които работят за него без той да знае, а и един ден в едно дело ще има позицията на ответник и ако се защитава адекватно пак ще успее . Плюс това в момента той дори няма проблем.
Винаги съм се стремял към преценка и избор между теза, антитеза и синтеза Но сте прав, в общи линии.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|