начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Как да се докаже това

Казуси за недвижими имоти

Re: Как да се докаже това

Мнениеот sisi19 » 06 Авг 2009, 17:17

1.Като ти направят бебе, това не означава, че си го "вързала" - него и имуществото му /на мъжа имам предвид/. За съжаление много жени си мислят, че като родят на някой отроче и ще си оправят живота ... /това беше малко сексистко, но в днешно време една голяма част от жените са ... си заслужават съдбините на изоставени майки .../ [*]

Е, това първо е доста просташко от речника на един адвокат(ако сте такъв), 2 много обидно за която и да е майка (в това число и за вашата, защото и вие сте роден/на от такава).
3 Децата се зъздават мисля че ако не се лъжа с любов между 2-ма души.
4.ch3oh , по -горе написаното се отнася и за вас.
5. Това няма нищо общо с издръжка. Въпроса е в съвсем друга насока.
6 Понеже не ми се спори голословно за дугите твърдения, ще се оптам да намеря точните членова, за да ме разберете правилно и вникнете в отворената вратичка на закона.
За сега Ви пожелавам спорен и доходен ден.
sisi19
Потребител

Мнениеот brymm » 06 Авг 2009, 17:26

Понеже не ми се спори голословно за дугите твърдения, ще се оптам да намеря точните членова, за да ме разберете правилно и вникнете в отворената вратичка на закона

В другите твърдения около отворената вратичка на закона колегите са съвсем прави.
Майчетата ;-) и татетата дължат нещо на децата си, когато те са под 18 години или са нетрудоспособни и това нещо е само едно - издръжка. Собственикът разполага с имуществото си, както си иска. Който има претенции - след смъртта му. Евентуално.
Но все пак ако измислите нещо, за да спорите, ще ми бъде интересно. :)
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
brymm
Потребител

Мнениеот laridii » 06 Авг 2009, 18:02

brymm написа:Понеже не ми се спори голословно за дугите твърдения, ще се оптам да намеря точните членова, за да ме разберете правилно и вникнете в отворената вратичка на закона.

Тази вратичка въобще няма да я намерите, нея мнозина са търсели и все още търсят. Нейното име е: "Как да взема от някого нещо, което си е негово, законно и без да плащам за него?" - Повярвайте ми начинът не е като му родите дете. Ами я си представете, че той има и други деца от други жени и те като Вас предявяват претенции към това жилище :lol: :lol: :lol:
Разни работи от хората на този приницип умее да взима само държавата и общината, но дори и те не винаги имат особен успех.
laridii
Потребител

Мнениеот sisi19 » 06 Авг 2009, 19:24

laridii написа:
brymm написа:Понеже не ми се спори голословно за дугите твърдения, ще се оптам да намеря точните членова, за да ме разберете правилно и вникнете в отворената вратичка на закона.

Тази вратичка въобще няма да я намерите, нея мнозина са търсели и все още търсят. Нейното име е: "Как да взема от някого нещо, което си е негово, законно и без да плащам за него?" - Повярвайте ми начинът не е като му родите дете. Ами я си представете, че той има и други деца от други жени и те като Вас предявяват претенции към това жилище :lol: :lol: :lol:
Разни работи от хората на този приницип умее да взима само държавата и общината, но дори и те не винаги имат особен успех.

Вие, май не прочетохте какво написах по - горе. Арогантните изказвания от устата на адвокати като вас самия, ме отвращават. И ако ви знам кой сте, едва ли бих дошла при вас дори и да искате и без пари да ми водите делото. За мен един адвокат с такова отношение и изказване, не може да бъде такъв, най малкото за което че нарушава етичния кодекс. Интересно майка ти какво ще каже за думите ти, след като тя те е родила???
Приемам, критики и поправки, но в нормален стил и тон. В противен случай, моля запазете мълчание и се постарайте да насочите негативната си енергия в процес на водене на делата си та да можете да препичелите някой друг лев и делце.
Извинявам се на всички други, но тези два ника ме вбесиха с гнусните си изказвания.
sisi19
Потребител

Мнениеот naughty » 06 Авг 2009, 20:28

sisi19 написа:Извинявам се на всички други, но тези два ника ме вбесиха с гнусните си изказвания.

и другите мислим като тях..
naughty
Потребител

Мнениеот kirile » 06 Авг 2009, 20:45

А ако починалия приживе се е разпоредил чрез прехвърляне на членски права в ЖСК , а не е прехвърлил имот , как се търсят наследствени права от този имот ?
kirile
Потребител

Мнениеот donna » 06 Авг 2009, 21:00

sisi19 написа:
laridii написа:

Вие, май не прочетохте какво написах по - горе. Арогантните изказвания от устата на адвокати като вас самия, ме отвращават. И ако ви знам кой сте, едва ли бих дошла при вас дори и да искате и без пари да ми водите делото. За мен един адвокат с такова отношение и изказване, не може да бъде такъв, най малкото за което че нарушава етичния кодекс. Интересно майка ти какво ще каже за думите ти, след като тя те е родила???
Приемам, критики и поправки, но в нормален стил и тон. В противен случай, моля запазете мълчание и се постарайте да насочите негативната си енергия в процес на водене на делата си та да можете да препичелите някой друг лев и делце.Извинявам се на всички други, но тези два ника ме вбесиха с гнусните си изказвания.

Ако някой тук искаше някой лев от делце въобще нямаше да ви каже истината за каузата пердута за която сте се захванали. Никой не ви е виновен ,голяма работа ,че родила дете ...Дай сега да променим закона ,та знайни и не знайни пеперудки да си удовлетворяват кефовете .
Не ви е срам!
donna
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 06 Авг 2009, 22:14

naughty написа:
sisi19 написа:Извинявам се на всички други, но тези два ника ме вбесиха с гнусните си изказвания.

и другите мислим като тях..

Да, така мислим. Още няма такива вратички, като например имуществен ценз за създаване на деца и обезпечаване на 9 поколения напред :lol: :lol: :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Авг 2009, 23:58

6+ на изказалите се, но от професионална гледна точка.

Нека сега да погледнем от човешката страна - Вие (вие) седите в една тъмна стаичка и изведнъж отнякъде започва да се тропа, да се чука. Няма светлина. Вие (вие) не знаете човек ли тропа, Банка ли тропа, майстор ли тропа, адвокат ли тропа. Някой тропа. Йордан Радичков би го казал по-добре, ако беше водил дело за делба.

Впрочем навремето сатирикът Радой Ралин (по-известен като дядото на евродепутата от "Атака" - синът на Кин Стоянов - Димитър Стоянов), направи сценарий за един филм - е, на мен ми е мания - понеже съм си дядка, както и да е. В този филм един от главните герои е Егаров - адвокат, член на адвокатската колегия.

Като за дядка филмът ми харесва, много - имам гледаемост на филма повече от "Завръщане в бъдещето -1,2,3" - друг любим филм.

След излъчването на филма Радой Ралин е получил "черен печат" - тоест мълчалива конвенция между тогавашните адвокати - да не му водят никакви дела, нито за делба, нито за нищо. Толкова силно перо е имал, че чак да му сложат печат.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ch3oh » 07 Авг 2009, 10:43

Това, което пиша няма нищо общо с правото.

Чудя се, защо тези жени раждат деца на такива с апартаменти, оборотни фирми, с коли и други екстри? Защо не вземат да родят от някой клошар /например/ - и тогава да се вайкат?
Ама кой съм аз, че да застана на пътя на любовта...към парите!
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 07 Авг 2009, 12:47

sisi19 написа:Е, това първо е доста просташко ...

Не по-малко просташко от това да се търсят "вратички" по така поставения казус!!!
sisi19 написа:Децата се зъздават мисля че ако не се лъжа с любов между 2-ма души ...

И ако е така, то тогава къде е любовта в това да се търси начин да се вземе чуждия имот в поставения казус? Нещо не ми се връзва любовта тук ... както споменах по-горе - в днешно време "любовта" е придобила доста материални измерения ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот brymm » 07 Авг 2009, 13:02

laridii написа:

АЗ ли няма да я намеря?! :shock: Това горе мой цитат ли е?
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
brymm
Потребител

Мнениеот svidla_lrs » 07 Авг 2009, 13:25

Ами ако този "ангел" - бащата на детето/децата/, отчужди всичките си имоти и забегне в чужбина да работи на черно само за да не плаща издръжка, за да накаже "човеконенавистната" майка на детето или децата - това ще е законно нали, но морално ли ще бъде?
svidla_lrs
Нов потребител

Мнениеот donna » 07 Авг 2009, 13:36

Негово право е да си отчужди имотите лично негови са ,а ако забегне в чужбина то си има ред ...,но нали сме били тука да изкараме някой лев , я си обирай крушите от форума!
donna
Старши потребител

Мнениеот svidla_lrs » 07 Авг 2009, 13:55

О, я стига!
svidla_lrs
Нов потребител

Мнениеот donna » 07 Авг 2009, 14:07

Няма стига ,защото наистина мога да се постарая де не влезеш вече тука. Аман от метресите на тоя и оня ,чиято цел е да родят едно дете и после да дирят имоти и пари. Който каквото си направи за себе си го прави!
donna
Старши потребител

Мнениеот svidla_lrs » 07 Авг 2009, 14:12

Аман от психарите във форума, които са пропуснали да си изпият хапчето и вилнеят там, аз също уважавам свещеното право на собственост, но не мисля че форума е място да се четат морални проповеди и да се правят обидни квалификации на пишещите.
svidla_lrs
Нов потребител

Мнениеот donna » 07 Авг 2009, 14:21

Квалификациите ги дадоха питащите ,а метресите нямат място тука и никога не са имали!
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 07 Авг 2009, 14:39

Я, станал купон и тук.... Август е тежък месец, защо никой не ми вярва?!?

Аз пък уважавам правото на свободно изразяване на мнение. :P :lol:
Принципно форумът не е създаден с такава цел, но когато е пуснат въпрос, като едни отявлени алтруисти( и ако сме на кеф) отговаряме.
Има недостатъци този принцип- търпят се негативи от питащите ( твърде често с основание), защото всички сме само хора.

Да! Имам знание що е куртоазия, но принципът е- корелация!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот monkeyface » 07 Авг 2009, 15:25

доста интригуващо....

В някои други страни бихте имали право на част от печалбата от продажбата на жилище, дори и да не сте вписана като съсобственик, ако сте живели със собственика на апартамента на семейни начела ( и.е civil partnership) и сте плащали вноски по ипотеката или сте допринасяли по друг начин за издръжката на семейството (домакинските задължения и грижи за децата се броят ) и ако жилището е придобито по време на съжителството ( освен по наследство). Иначе съм съгласна със колегите. Sorry....
Последна промяна monkeyface на 07 Авг 2009, 16:38, променена общо 2 пъти
monkeyface
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Имотни казуси