начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Покупка на публична общинска собственост

Казуси за недвижими имоти

Покупка на публична общинска собственост

Мнениеот klintan66 » 20 Ное 2013, 17:27

Здравейте !

Мой частен имот 100 кв.м /10х10 м/ граничи с публична общинска собственост 30кв.м. /3х10м/

С други думи между моя магазин и тротоара има 3х10 метра място, което искам да закупя.
Възможно ли е?
Какъв е реда и последователността на институциите, които да посетя?

И ако може отговор същия казус, но с частна общинска собственост?

За още по-голяма яснота - Ние сме 4 магазина един до друг ,които искаме да купим местата пред нас.

Благодаря предварително на отговорилите!
Последна промяна klintan66 на 20 Ное 2013, 17:33, променена общо 2 пъти
klintan66
Младши потребител

Re: Покупка на публична общинска собственост

Мнениеот julyanvonemona » 20 Ное 2013, 17:30

Публичната собственост не подлежи на продажба! Има обаче някои финтове за да постигнете целта си, които обаче не винаги са възможни.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот klintan66 » 20 Ное 2013, 17:36

Мдааа - много неприятно ! Благодаря за светкавичния отговор :)

"Финтовете" кой трябва да ги направи - общината или ние ?
А как стои въпроса с общинската собственост?
klintan66
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Ное 2013, 18:36

В крайна сметка финтовете са технологичен способ да принудите общината да ги направи.За тази цел следва да се обърнете към специалист.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 20 Ное 2013, 19:05

julyanvonemona написа:В крайна сметка финтовете са технологичен способ да принудите общината да ги направи.За тази цел следва да се обърнете към специалист.

Местният водопроводчик, става.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Ное 2013, 19:14

Melly написа:....Местният водопроводчик, става.....

Моя музо Melly, виждам че израстваш дори до нивото на "местен водопроводчик". Дерзай!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 20 Ное 2013, 19:20

julyanvonemona написа:
Melly написа:....Местният водопроводчик, става.....

Препоръка, Байно, препоръката се отнася за теб.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Ное 2013, 19:30

Melly написа:...Препоръка, Байно, препоръката се отнася за теб....

Горд съм. Много съм горд щом моята муза Melly - корифеят на корифеите във всички дисциплини ме удостоява с честта да бъда "местен водопроводчик". Вечна слава!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот klintan66 » 20 Ное 2013, 23:00

Извинявам се но не разбрах от къде да започна?
Кмет , главен архитект?
Моля за някакво по-обширно обяснение.

За мен въпроса е от изключително значение.
Въпрос на оцеляване в задълбочаващата се криза.
Ако трябват подробности ,кажете. Ще напиша.
klintan66
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Ное 2013, 13:56

По начало публичата собственост (държавна или общинска)не се продава. І-вариант - превръщането и в частна общинска собственост. - не винаги е възможно, а когато е решението за това севзима на сесия на ОС, безкрайно трудна и тегава история свързана с докладни записки и пр. общинарски административни действия. ІІ вариант - да се провери дали тази собственост е действително такава или само територията за която става въпрос - земята под Вашия обект само е предвидена по ПУП т.е. за бъдещо отчуждаване с цел да стане публична общинска собственост. В този случай можете да ми пишете на лични т.е. да пишете на "местния водопроводчик". :D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 21 Ное 2013, 14:35

Тая работа хич не е за "водопроводчици", ама карай, нали и те трябва от време на време "хляб" да ядат... Впрочем, това личи и от фактът, че пишещият "капацитет" така и не успя да схване какво съм имала предвид с "препоръката".
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 21 Ное 2013, 15:28

Ако е публична ОС - забравяш! Без значение, какво ти се пише тук.
Ако е частна- няма сила, освен може би тази на финикийските знаци (без значение, какво пише емона), която да принуди общината да продаде собствеността си. Нито на теб, нито на трети лице, нито дали, кога и на каква цена да продава. В тези гражданско правни отношения никой не може да се меси, дори и съд.
Дано си разбрал, че не всяко пернато, което Фърчи се папка. Без значение, какво ти се обещава тук.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Ное 2013, 16:42

bird_of_paradise ти поне имаш благоприличен вид. Някой да е казал че публичната собственост подлежи на продажба? Тя нека стане частна, пък освен финикийските знаци има и "400 почти честни" нечина питащият да я придобие.
Обаче явно ти се чувстваш джудже в сравнение с сянката от палеца на крака хвърлена от "Величието" на моята "муза" Melly - чак до там да не прочетеш, че развивам хипотеза само относно случаят, когато собствеността не е публична и дори не е и общинска, а само по ПУП е предвидена да стане такава.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 21 Ное 2013, 17:16

julyanvonemona написа:bird_of_paradise ти поне имаш благоприличен вид. Някой да е казал че публичната собственост подлежи на продажба? Тя нека стане частна, пък освен финикийските знаци има и "400 почти честни" нечина питащият да я придобие.
Обаче явно ти се чувстваш джудже в сравнение с сянката от палеца на крака хвърлена от "Величието" на моята "муза" Melly - чак до там да не прочетеш, че развивам хипотеза само относно случаят, когато собствеността не е публична и дори не е и общинска, а само по ПУП е предвидена да стане такава.

Бих искала да не ти оставам задължена( приеми, че е страничен ефект от лечение, на което съм подложена, но праговете ми на търпимост драстично се сриват), та: защо не погледнеш малко по-далеч от егото си?

julyanvonemona написа:По начало публичата собственост (държавна или общинска)не се продава. І-вариант - превръщането и в частна общинска собственост. - не винаги е възможно, а когато е решението за това севзима на сесия на ОС, безкрайно трудна и тегава история свързана с докладни записки и пр. общинарски административни действия. ІІ вариант - да се провери дали тази собственост е действително такава или само територията за която става въпрос - земята под Вашия обект само е предвидена по ПУП т.е. за бъдещо отчуждаване с цел да стане публична общинска собственост. В този случай можете да ми пишете на лични т.е. да пишете на "местния водопроводчик". :D

Бъдещо отчуждаване и земята под обекта е неква сенилна хрумка, която няма да коментирам, така щото:
klintan66 написа:С други думи между моя магазин и тротоара има 3х10 метра място, което искам да закупя.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот Melly » 21 Ное 2013, 18:15

bird_of_paradise написа:
julyanvonemona написа:bird_of_paradise ти поне имаш благоприличен вид. Някой да е казал че публичната собственост подлежи на продажба? Тя нека стане частна, пък освен финикийските знаци има и "400 почти честни" нечина питащият да я придобие.

Бих искала да не ти оставам задължена( приеми, че е страничен ефект от лечение, на което съм подложена, но праговете ми на търпимост драстично се сриват), та: защо не погледнеш малко по-далеч от егото си?
julyanvonemona написа:По начало публичата собственост (държавна или общинска)не се продава. І-вариант - превръщането и в частна общинска собственост. - не винаги е възможно, а когато е решението за това севзима на сесия на ОС, безкрайно трудна и тегава история свързана с докладни записки и пр. общинарски административни действия. ІІ вариант - да се провери дали тази собственост е действително такава или само територията за която става въпрос - земята под Вашия обект само е предвидена по ПУП т.е. за бъдещо отчуждаване с цел да стане публична общинска собственост. В този случай можете да ми пишете на лични т.е. да пишете на "местния водопроводчик". :D

Бъдещо отчуждаване и земята под обекта е неква сенилна хрумка, която няма да коментирам, така щото:
klintan66 написа:С други думи между моя магазин и тротоара има 3х10 метра място, което искам да закупя.

Що така, бре Байно?
Че ти липсва капацитет, то е ясно. Че си пъхаш гагата там, където нямаш място, пак е ясно. Ама, че си бил и интригант, определено стана повече от ясно не на мен (отдавна съм те сканирала и съм те свела до незначителна "проекция" на нещо като нищо клонящо към нула), а за другите. Не ми пречиш, колкото и жлъч за изсипваш върху ми. Щото не си ми от категорията.
А ти си продължавай. Жив и здрав бъди.
Отдавна бях казала, че си повече вреден, отколкото полезен за питащите тук юзъри.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот klintan66 » 21 Ное 2013, 21:35

Здравейте на всички!
В понеделник ще отида до общината да изясня частна общинска или публична е собствеността ...
Зададох въпроса си с трудния вариант и най-вероятно ако е публична общинска няма да се прави и опит.

Ще отида по-далеч в описването на личния си проблем.

Когато купих 100 кв.м от общината ,ме поставиха пред следния казус.
Бяха оформили договор за продажба/подписан и подпечатан / за 130 квм. /не въпросните 30 кв.м а други - отстрани/
Имота също беше оформен на скицата като 130 кв.м .
Но в онези далечни времена през 1999 г. закупуването на имот от общината беше болезнена тема и ме отрязаха с 30 кв. м. с -"явна фактическа грешка" до 100кв.м. Аз разбирам ,че е можело....но помня и думите на общински служител - "И това ви е много!"
Пазя договора за 130 кв както и поправената скица от 130 на 100кв.м. Въпроса ми е -
На тази база имам ли някакво "право" или основание за претенции?

п.п. Искам да уточня ,че ако предприема някакви действия те ща са чрез компетентен архитект а въпросите ми тук са за изясняване на възможностите и вариантите, които имам.
klintan66
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Ное 2013, 15:40

Melly написа:Че ти липсва капацитет, то е ясно. Че си пъхаш гагата там, където нямаш място, пак е ясно. Ама, че си бил и интригант, определено стана повече от ясно не на мен (отдавна съм те сканирала и съм те свела до незначителна "проекция" на нещо като нищо клонящо към нула), а за другите. Не ми пречиш, колкото и жлъч за изсипваш върху ми. Щото не си ми от категорията.
А ти си продължавай. Жив и здрав бъди.
Отдавна бях казала, че си повече вреден, отколкото полезен за питащите тук юзъри.

Както и да ти изглеждам свиквай!
bird_of_paradise отлично разбираш, че на питащият в общината максус са му отговорили, че пространството до тротуара е ПОС - без то да е в действителност такова, но разбираш също така, че не ти си обект на моите забавления тук, за това моля извини ме за грубия тон от по предишният ми пост. Отдай го на моята сенилност или ако искаш приеми го като случаен рикушет от хитиновата обвивка на моята "муза" Мelly. Ще речеш "тоя си е избрал за муза гадина с хитинова обвивка" но....неведоми са пътищата Господни. Кой знае.... В приказките грозното патенце се превръща в лебед? :D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот klintan66 » 28 Ное 2013, 19:58

Здравейте !

Сондирах неофициално в общината за желанието ми да закупя общински терен и ми отговориха ,че може всичко :) стига да няма наблизо водопровод или електропровод или др....

Тъй като наблизо, около 4-5метра от имота ми, минава водопровод ф100, до колко може да се доближи границата на терена, който искам да закупя?

Въпроса е спешен ,защото утре ще нося документи и скици които имам.
Бих искал да съм подготвен поне малко. :?
klintan66
Младши потребител

Мнениеот Melly » 28 Ное 2013, 21:12

Здравей, КлинтЪн. Радва ме ентусиазма ти.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот klintan66 » 28 Ное 2013, 21:59

Благодаря!

Преди 13 години място което сега е мое беше общинско.До тогава бях с договор за наем ....Тогава също някои се "радваха" на ентусиазма ми. :D Много колеги , които ги карах да се подпишат на петицията ми с молба за закупуване изпуснаха момента , минаха на търг и.... вече дори не са и наематели ...
За съжаление мина време и ми се губят някои подробности от процеса тогава. Плюс това съм идеалист и смятам, ,че когото те молят за помощ е редно да помогнеш. Аз лично го правя с пълна сила когато мога.

Очаквам Вашите смислени отговори!
klintan66
Младши потребител

Следваща

Назад към Имотни казуси