- Дата и час: 24 Ное 2024, 17:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Преди повече от 40 години родителите ми строят вила
|
|
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Преди повече от 40 години родителите ми строят вила
Здравейте! Нуждая се от разяснение относно имотен казус. Не знам колко точно мога да обясня нещата, но случаят е такъв. Преди повече от 40 години родителите ми строят вила във вилна зона на град Х, облагородяват мястото, което е било пусто землище, засаждат лозе и т.н. Мястото и до ден днешен е поддържано, засадено с овошки и зеленчуци, подобрения на вилата и двора и почти постоянно обитаемо. Появява се наследник на имота, който е бил на родителите му някъде 40 -те години. До този момент никой никога не се е интересувал от този имот. Нямаме никакви документи за вилата и земята. Има ли някакъв начин д се придобие този имот като добросъвестен стопанин? Изобщо как стоят нещата в такива случаи?
- nina_nikolina
- Нов потребител
Re: Преди повече от 40 години родителите ми строят вила
С толкова малко фактически мат'рял моля обърнете се към Сибила или към Нострадамос
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Фактите са достатъчно- става въпрос за реституция.
Документи И адвокат. Толкоз от мен.
п.п. вещите да обясняват повече.
- Гост.
- Старши потребител
julyanvonemona написа:С толкова малко фактически мат'рял моля обърнете се към Сибила или към Нострадамос
Извинявам се, не разбрах защо да се обръщам към тях. Написала съм ясно-няма никакви документи. Едно време им дали мястото от местната партийна организация да го разработват и облагородяват. Затънало в в храсталаци,, камънаци място. Виличката е малка, много малка. Не са си извадили никакви документи или скици. Просто ей така са си го гледали. Времената се сменили и собсвеник има претенции, че е наследствено. Аз до скоро не съм знаела тези неща, просто имаме вила и толкоз. Майка ми е починала отдавна, баша ми е доста възрастен и му се губи паметта. Никъде не фигурира тази сградичка и аз нямам никаква вина за това. Просто сега насъпи момент в който се замислих дали мога да я запазя по някакъв начин, защото никога не съм знаела , че мястото принадлежи на друг някъде от 40-та година. И понеже ми е мъчно, че вероятно трябва да се разделим с него имах питане, дали бих могла да имам някакви претенции? Гадатели не са ми нужни. И нямам никаква вина за това положение, още по-малко за питането. не съм компетентна, възможно е да не поставям правилно въпросът от невежество. Не всеки учи за адвокат или е такъв? Обикновен човечец съм и не съм имала сблъсък със законите.
- nina_nikolina
- Нов потребител
nina_nikolina написа:И понеже ми е мъчно, че вероятно трябва да се разделим с него имах питане, дали бих могла да имам някакви претенции?
добре е, че сте готова за вероятния изход от събитията...
- ch3oh
- Активен потребител
poli_g написа:Фактите са достатъчно- става въпрос за реституция.
Зависи по кой закон е реституцията, а пък от това зависи дали и от кога тече евентуална придобивна даност
-
ch3oh написа:Зависи по кой закон е реституцията, а пък от това зависи дали и от кога тече евентуална придобивна даност
Аз пък си мисля, че мястото е около някой от "десетината ни градове по черноморското крайбрежие с население над 300 000 души", а ако е така - никаква давност няма да я спаси, което си е безкрайно несправедливо, но...
- ch3oh
- Активен потребител
julyanvonemona написа:Зависи по кой закон е реституцията, а пък от това зависи дали и от кога тече евентуална придобивна даност
Ползвател по някое ПМС с незаконно построена сграда (§ 4а, няма да е лозе или овощна градина, няма данни за обрагородяването им- 4б погина) в нея.
Сграда е силно казано с едни до 35кв.м.
Да не споменавам, че навярно има порок в адм. процедура в резултат на която бащата се е сдобил с ползването на този имот. Да продължа ли с чл. 10, ал.13 от ЗСПЗЗ?
Горното без да съм Нострадамус.
ch3oh написа:...Аз пък си мисля, че мястото е около някой от "десетината ни градове по черноморското крайбрежие с население над 300 000 души", а ако е така - никаква давност няма да я спаси, което си е безкрайно несправедливо, но...
Това, при нас, се оказа във времето Сизифовски камък.
Уместно го спомена.
- Гост.
- Старши потребител
Аз се извинявам, никого не искам да обидя, най-малкото съм мислела, че това може да се случи. Разбира се, собственикът си има права. Да, подготвена съм вероятно да го загубим или на определена цена да го закупим. Никога не съм ламтяла за имоти, неуредидиците в случаят не са от моя страна, но все пак голяма част от живота ми е бил свързан с това място, спомените, детсвото и за това вероятно реагирам така. Благодаря на всички, които се включиха в дискусията. Сама разбирам , че вероятно нищо не мога да направя.
- nina_nikolina
- Нов потребител
Само дето случайно може и да е ЗВСВОНИ и затова си личи че не сте Нострадамос уважаема poli_g
Последна промяна julyanvonemona на 28 Юни 2012, 21:32, променена общо 1 път
-
Това не го разбрах.....julyanvonemona написа:Само дето случайно може и да е ЗВСВОНИ
- nina_nikolina
- Нов потребител
nina_nikolina написа:Това не го разбрах.....julyanvonemona написа:Само дето случайно може и да е ЗВСВОНИ
Казано Ви беше да се обърнете към адвокат. Предвид избързването и неразбирането Ви поддържам това становище
-
julyanvonemona написа:Само дето случайно може и да е ЗВСВОНИ и затова си личи че не сте Нострадамос уважаема poli_g
Да се обзаложим?
аз гласувам за ЗСПЗЗ, вие за ЗВСВОНИ - остана да определите мизата ( обречен е облога, така щото "едно време им дали мястото от местната партийна организация да го разработват и облагородяват"...).
до после
- Гост.
- Старши потребител
julyanvonemona написа:nina_nikolina написа:Това не го разбрах.....julyanvonemona написа:Само дето случайно може и да е ЗВСВОНИ
Казано Ви беше да се обърнете към адвокат. Предвид избързването и неразбирането Ви поддържам това становище
Ами добре, препоръчайте ми някого или поне ми кажете има ли смисъл. Нямам нищо против да се разгледа този случай, но просто не знам какво да очаквам. Имам предвид, дали бих могла изобщо да имам претенции, за това беше първоначалното ми питане, Също така не вярвам някой да се заеме с тези неуредици. Все пак ви благодаря за изказаните мнения!
- nina_nikolina
- Нов потребител
Честно казано нищо не разбирам от цитираните закони Мястото не е изобщо по Черноморието, напротив, във възможно най-изостанал район на България. Просто природа има там, непретенциозна, но сутрин те буди птичи хор, мирис на люляци, на цветя, вечер светулки минават около теб и какво може повече човек да желае....освен едно спокойствие за душата. Това е, нищо претенциозно и префърцунено, просто там си ти! Няма страхотни кръчми, няма нищо, но си спокоен и се радваш , че посрещаш изгрева и залеза и се чувстваш уютно в кожата си. Съвсем елемнтарно според някои виждания, но просто релакс. Много се отклоних от темата, но това е всъщност вълнението ми, това е което мога да загубя!
- nina_nikolina
- Нов потребител
Някой беше казал че собствеността е отношение към вещта и точно за това трябва да изровите томахавката на войната, ако имате правни основания да я спечелите. Тук участниците загатнаха достатъчно плацдарми за откриване на бойните действия, но точно в този случай без професионални военни (адвокати) няма да минете. и пак пред вас стои нелесната задача да си изберете адвокат (не са еднакви както не са еднакви бирите които се продават. Успех при избора! Ще Ви е крайно необходим!Много се отклоних от темата, но това е всъщност вълнението ми, това е което мога да загубя
Емоциите които изразявате във връзка с поставените въпроси са разбираеми но не влизат в употреба.Още веднъж успех!
Последна промяна julyanvonemona на 28 Юни 2012, 23:01, променена общо 1 път
-
nina_nikolina написа:.... Имам предвид, дали бих могла изобщо да имам претенции, за това беше първоначалното ми питане.......
Зависи. Няма еднозначен отговор, но благодаря - с последните си два поста опровергахте тезата на г-н Емона. За него, би трябвало , да съм наследничка на Мишел дьо Нострдам .
Сега сериозно- ползвателят е жив, от една страна, а от друга имате лице, което претендира да е собственик.
За да се даде някакъв що- годе смислен отговор трябва да се тръгне от тези две точици: правото на ползване и документите на реститута. Едва тогава кръга от въпроси ще бъде стеснен, респективно отговорите ще са по-верни и ще имате яснота за евентуални действия.
- Гост.
- Старши потребител
Сега сериозно- ползвателят е жив
Точно това е магията! Дали няма да е по -правилно да се каже "владеещият е жив" Вие poli_g дьо Нострадам какво гадаете?
Последна промяна julyanvonemona на 28 Юни 2012, 23:08, променена общо 1 път
-
julyanvonemona написа:Сега сериозно- ползвателят е жив
точно това е магията! Дали няма да е по -правилно да се каже "владеещият е жив"
Не, докато не се разплете кълбето.
Допълнил сте, г-н Емона, та налага се да отговоря - убедена съм не искате да узнаете мнението ми, защото няма да се хареса.
Мишел
- Гост.
- Старши потребител
Малко извън темата
Нострадамос е от еврейски произход, а времето през което е живял все още не е допускало сделки с благороднически титли така че едва ли би следвало да е "дьо" Нострадам. Имаеше не'кви филми по "Дискъвъри" и "хистори", ама не помня такЪво нещо!
Нострадамос е от еврейски произход, а времето през което е живял все още не е допускало сделки с благороднически титли така че едва ли би следвало да е "дьо" Нострадам. Имаеше не'кви филми по "Дискъвъри" и "хистори", ама не помня такЪво нещо!
-
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|