начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Делба между братя - особен случай

Казуси за недвижими имоти

Делба между братя - особен случай

Мнениеот mariana456 » 14 Апр 2015, 16:26

здравейте,потърсих тема сходна с моя случай но не намерих.затова пускам моето запитване и бих желал да получа съвет. Ние сме двама братя наследници на нашите родители,които са починали. Преживе те не са посочили наследници на къщата. вече 10 години неможем с брат ми да постигнем разбирателство да разделим имота.Междувременно,синът на брат ми развали всичко в къщата-изкърти електрическата инсталация,изряза асмите до дано....направи къщата необитаема. Трябва да кажа,че къщата е 42 квадрата построена на 502 квадратни метра общинска земя дадена на родителите ми след наводнениетов града прес 1953 година. Нотариален акт има само построената къща,защото тя е на отстъпено право на строеж от общинския парцел от 502 квадрата. Моля дайте ми съвет как да постъпя,за да получа моят дял наследство,защото няма начин да се разбера с брат ми
mariana456
Нов потребител

Re: Delba mezhdu bratia-osoben sluchai

Мнениеот ivan_lawyer » 14 Апр 2015, 18:24

Трябва да искате делба. Май не сте искали да купите земята. Тук имаше срокове. В общи линии - делба и публична продажба на търг на къщата. Има и разни хватки но не са за телефон. Пък и не са всеки. Не всеки му се занимава.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот mariana456 » 21 Апр 2015, 05:09

Blagodara za otgovora....samo da utochna che v nashata obshtina niama srokove za zakupuvane na zemiata,lichno s kmeta se konsultirax. Tazi nasledstvena kashta triabva da se opravi...ne darza da e vzema az.No na fona na cialata razruxa koiato pravi brat mi I sina mu varxu imota mnenieto na rodata e po dobre da vzema az imota pone da go zapaza. Pri posleden razgovor s brat mi toi iska 15000 leva za da mu plata delba. Za informacia v momenta kashtata e v takova sastoyanie napravena ot nego,che I plaxovete ne iskat da zhiveyat tam. Zatova,molia davam vi email adresa si,ako mozhe da mi kazete nakratko za kak sediat neshtata s procedurata za delba I publichen targ-------srokove,raznoski/ Nemoze da se chuem po telefon,nito da se sreshnem,zhiveya izvan stranata/. Ako ste advokat shte se sreshna s vas pri sledvashtoto si idvane v balgaria. irenzako@yahoo.co.uk BLAGODARIA
mariana456
Нов потребител

Мнениеот mariana456 » 24 Апр 2015, 01:03

Благодара за отговора....само да уточна че в нашата община няма срокове за закупуване на земята,лично с кмета се консултирах. Тази наследствена къща трябва да се оправи...не държа да е взема аз.Но на фона на цялата разруха която прави брат ми И сина му варху имота мнението на родата е по добре да взема аз имота поне да го запаза. При последен разговор с брат ми той иска 15000 лева за да му плата делба. За информация в момента къщата е в такова състояние направена от него,че И плаховете не искат да живеят там
mariana456
Нов потребител

Назад към Имотни казуси