начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Нормативни изисквания за отваряне на декоративен разсадник

Казуси за недвижими имоти

Нормативни изисквания за отваряне на декоративен разсадник

Мнениеот raynav » 29 Сеп 2014, 17:12

Здравейте!
Предварително се извинявам ако казусът е бил разискван,но аз за съжаление не успях да открия необходимата ми информация.
А сега на въпроса - интересува ме къде(в коя наредба, закон, министерство...или каквото и да е) трябва да търся информация за изискванията за откриване на декоративен разсадник. А по-конкретно има ли значение с какъв статут ще е имота. Също така ме интересува дали има значение каква категория нива е самият имот, изисквания за минимална площ и има ли възможност ако се вземе нива, например, статутът и да се смени.
Благодаря предварително!!! :roll:
raynav
Нов потребител

Re: Нормативни изисквания за отваряне на декоративен разсадн

Мнениеот vdggbg » 29 Сеп 2014, 18:44

Интересен, общо взето, е ходът на мисли, довеждащ до идеята, че всяка една човешка дейност следва някъде да бъде нормирана, подложена на изисквания и ограничения, и пр.... :D Това е в кръга на шегата.
На въпроса - растения с декоративен характер, с цел продажба, можете да отглеждате както в урегулирана, така и в неурегулирана територия. Разликата е в това каква част от земята ще можете да застроите, най-общо казано - с офиси, складове, помощни помещения, оранжерии, и тъй нататък.
Не, няма значение каква категория нива е, няма изисквания за минимална площ, и - да, по принцип може статутът на една нива да се смени - при определени обстоятелства.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот raynav » 30 Сеп 2014, 14:53

Ооо..много благодаря за изчерпателния отговор :)) Това внася доста повече яснота. Все пак знаете ли към кой орган на реда трябва да се обърна ако искам да отворя разсадник край София? Към Столична община, Министерство на екологията, Министерство на земеделието ... ? Съжалявам, но изобщо не съм наясно с тези неща, а имам нужда от информация.
raynav
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 30 Сеп 2014, 17:53

Какво представлява този разсадник?
1. Площ на имота? С какво предназначение е?
2. Ограда?
3. Подход от главен път, лице ... ?
4. Оранжерии?
5. Покрита търговска площ (магазин)?
6. Канцелария, битови помещения, складове за материали, техника ...
7. Сондажен кладенец?
8. Захранване с ток, питейна вода. Свързване към канализация или изгребна яма?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 30 Сеп 2014, 18:53

raynav написа:Все пак знаете ли към кой орган на реда трябва да се обърна ако искам да отворя разсадник край София? Към Столична община, Министерство на екологията, Министерство на земеделието ... ?

Към Столична община (съответния район), като начало. С документ за собственост, скица, и, евентуално, Вашето желание, изразено в графичен вид, върху копие от скицата.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот raynav » 01 Окт 2014, 17:29

Много ви благодаря за отговорите. Сега поне знам от къде да започна...

emilgrigorov - най-вероятно всичко изброено. В момента съм на етап на проучване и търся подходящо място - ето защо ме интересува дали има определени изисквания в това отношене, за да не се окаже в един момент, че съм инвестирала средства в имот, който няма да ми върши работа. Нивите са на категории, което ме доведе до мисълта, че според категорията имат определено предназначение. Също не съм наясно дали за разсадник трябва да е УПИ или земеделска земя :)
raynav
Нов потребител

Назад към Имотни казуси