Здравейте. След няколко дни изтича договор за наем с наемател, който ще заминава извън града, но казва, че ще се върне и е с нагласата пак да ползва жилището. Аз обаче не съм сигурна дали и кога точно ще се върне, и не мисля, че е разумно да удължаваме срока с допълнит.споразумение, защото жилището няма да се ползва от него, за да бъде договор за наем, а и има опасност да даде ключове на друг да го ползва. Затова има ли вариант да се състави Договор за отговорно пазене на мебелите му и може ли това да бъде в апартамента, с протокол да се опише това, което ще остане в жилището и да сменя патрона /ако е съгласен на тези условия/. А какво правим ако спре да си плаща за това съхранение и искам да си ползвам жилището без неговите натурии...Как законно мога да му ги изнеса и къде?
Благодаря предварително за вниманието и отговорите!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 11:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наемател отива извън града
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Наемател отива извън града
Здравейте!Нещо не ми става ясно...След като не сте сигурно кога ще се върне и ДАЛИ изобщо ще се върне,защо изобщо искате да поемете ангажимента да му пазите багажа и личните вещи?!Та той може да не се завърне с месеци,а през това време вещите му да седят във Вашата квартира и да Ви пречат да пуснете нови наематели...В случая ако се сигурна ,че наемателят ще се върне, нищо не Ви пречи да си пуснете едно допълнително споразумение за продължаване договора за наем,направете си един приемо-предавателн протокол за вещите,които ще остави в кварирата(в него ако искате посочете срок, до който се задължавате да му пазите вещите и какво ще се случи с тях ако той не се върне до определен срок) и готово....Но пак запомнете - никога няма нищо сигурно
Хубав ден!
Хубав ден!
- just__me
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|