начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

При покупко-продажба на имот , Продавача (Собственикът) ....

Казуси за недвижими имоти

При покупко-продажба на имот , Продавача (Собственикът) ....

Мнениеот antewy » 20 Юли 2013, 15:36

Здравейте , много ще съм ви благодарен , ако някъде има линк или статия с информация за това Продавача (Собственикът) на жилищен имот какви права има след изповядване на сделка на имота в които живее ? Мисълта ми е от кога тече срока за напускане и изнасяне на продаваното жилище ? От момента на предварителният договор или от момента на нотариално изповядване ? Има ли начин и права собственикът - продавач да му се осигури време за изнасяне на продаденият имот или това единствено може да стане само преди нотариалното изповядване , има ли правото да иска време и след изповядването пред нотариус на сделката ? Дайте съвет ?

Благодаря ви предварително !
antewy
Нов потребител

Re: При покупко-продажба на имот , Продавача (Собственикът)

Мнениеот n_ikito » 20 Юли 2013, 15:55

Както и когато се договорят...
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот antewy » 21 Юли 2013, 18:00

В предварителният договор се споменава стандартната процедура в която жилището се предава оконачтелно на КУПУВАЧА в момента на изповядването пред НОТАРИУС , въпросът ми е има ли някаква възможност или практика при която ПРОДАВАЧА да изисква време - необходимост за да се подготви напълно с напускането ?
antewy
Нов потребител

Мнениеот vdggbg » 21 Юли 2013, 18:40

Ако имате предвид продавачът "да изисква" нещо си - имам предвид въпреки желанието на купувача - не, няма такава възможност. Нали Ви казаха - нотариалният акт е по същество договор - случва се това, което удовлетворява и двете страни по него.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Назад към Имотни казуси