начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

строителя ме изнудва за пари

Казуси за недвижими имоти

строителя ме изнудва за пари

Мнениеот bubolin » 01 Юни 2013, 16:47

Ситуацията е следната , купух помещение от строителна фирма , кото е взето на кредит към банка.
Сделката се извърши 2008 година и имота беше на акт. 15. Банката отпусна 80 % от стойноста.
По предварителен договор , останалата сума тряба да я издължа на строителя на АКТ 16 , като имахме уговорка да не давам парите накуп.
Една малка част от тези пари вече съм дал за да се задвижват нещата и за да се получи акт. 16 (2011), защото Строителя все не можеше да намери пари и само изнудваше хората от кооперацията да дават пари. Последно дадох 3000 лв , за да се задвижат документите с издаването на акт. 16 .
С това приключих даването на пари. Своевремено стройителната фирма беше подгонена от НАП за невнесено ДДС и други измами . Фирмата обави фалит , и сега е в ликвидация .
Лошото е че след всички перипети и лъжи от тяхна страна те продължават да ме изнудват за парите които имам да им давам . Как да процедирам , защото положението става нетърпимо и заплахите от тяхна страна растройват и жена ми . Казвам му да ме осъди , а тои продължава със заплахите .
Моля за съвет как да процедирам и има ли някакъв шанс той да ме осъди.
bubolin
Нов потребител

Re: строителя ме изнудва за пари

Мнениеот julyanvonemona » 04 Юни 2013, 07:22

bubolin написа:..... Как да процедирам , защото положението става нетърпимо и заплахите от тяхна страна растройват и жена ми . Казвам му да ме осъди , а тои продължава със заплахите .
Моля за съвет как да процедирам и има ли някакъв шанс той да ме осъди.

Ситуацията в която сте, много зависи от клаузите на договора който сте подписал със сроителя. Като цяло в никакъв случай не можете да се спасите без вещ и лоялен към Вас адвокат, който освен по проблемите на договорните отношения, следва да има и известни представи от наказателно право (имам предвид характера на заплахите)
Ще са Ви необходими и късмет и успех!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Имотни казуси