Здравейте!
Площта на парцела ми е 1500 кв.м. Повече от 10 години плащам данък за тази площ /наследствена къща с дворно място/. Преди 2 години след моя заявка направиха оценка на имота, след което ми дадоха само 600 кв.м. Чрез свидетели и дело ми издадоха нотариален акт само за площта върху която е застроена къщата и малко от двора. Подадох молба в общинска администрация за закупуване на останалите 900 кв.м., но кмета отказа да продаде имота, който е общинска собственост. Когато отида в данъчно ми искат данък за 1500 кв.м. а реално законно притежавам само 600. Имам ли право да закупя останалата част след като плащам данъци като наследник и може ли общината да ми откаже?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
закупуване на имот общинска собственост
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: закупуване на имот общинска собственост
Какво точно сте си купила от общината (бихте ли преписала дословно текста, като промените идентификационните данни)?
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
galina_86 написа:Здравейте!
Площта на парцела ми е 1500 кв.м. Повече от 10 години плащам данък за тази площ /наследствена къща с дворно място/. Преди 2 години след моя заявка направиха оценка на имота, след което ми дадоха само 600 кв.м. Чрез свидетели и дело ми издадоха нотариален акт само за площта върху която е застроена къщата и малко от двора. Подадох молба в общинска администрация за закупуване на останалите 900 кв.м., но кмета отказа да продаде имота, който е общинска собственост. Когато отида в данъчно ми искат данък за 1500 кв.м. а реално законно притежавам само 600. Имам ли право да закупя останалата част след като плащам данъци като наследник и може ли общината да ми откаже?
В действителност не става ясно почти нищо за имота. Кога е актуван като общински, защо е отказано закупуването на 900 квадратни метра? Трябва да има отговор в писмен вид от общината. Дайте повече подробности.
- nk7702n
- Старши потребител
И кое не е ясно?
Суперфициарна собственост (наследствена къща с двор).
Подробностите в среща с адвокат.
-
Melly - Старши потребител
Melly написа::roll: И кое не е ясно?
Любознателност просто. Не ми е ясно като как така са и продали тези 600 кв.м. Като 600/1500 ид.ч. от дворното място, представляващо УПИ ли, кво ли. Безмерният гений на родната адм. и като как да стане по най-сложния начин
А за адвоката си напълно права.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Не получих отговор в писмен вид от кмета. Къщата я закупих по давност, тъй като съм плащала данъци повече от 10 години, но не получих цялата площ. Останалата част е била публична общинска собственост, поради което ми отказват да го продадат, а все още си плащам данъци. Възможно ли е само част от дворното място да е публична собственост?
- galina_86
- Нов потребител
galina_86 написа:Не получих отговор в писмен вид от кмета. Къщата я закупих по давност, тъй като съм плащала данъци повече от 10 години, но не получих цялата площ. Останалата част е била публична общинска собственост, поради което ми отказват да го продадат, а все още си плащам данъци. Възможно ли е само част от дворното място да е публична собственост?
Нали затова любопитствам и аз. Как е описана тази земя, която сте купила? Пък, на всичкото отгоре - и публична, леле
Я си кажете, колкУ Ви поиска кметО ?
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
galina_86 написа:Не получих отговор в писмен вид от кмета. Къщата я закупих по давност, тъй като съм плащала данъци повече от 10 години, но не получих цялата площ. Останалата част е била публична общинска собственост, поради което ми отказват да го продадат, а все още си плащам данъци. Възможно ли е само част от дворното място да е публична собственост?
е докога ще плащате...защо не дадете някой лев на адвокат, за да разнищи въпроса...
- gandalf_bg
- Младши потребител
Лелееее, бЪкано е с придобивни способи - веднъж наследство, после "покупка по давност"
-
Melly - Старши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|