начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

закупуване на имот общинска собственост

Казуси за недвижими имоти

закупуване на имот общинска собственост

Мнениеот galina_86 » 22 Апр 2012, 18:05

Здравейте!
Площта на парцела ми е 1500 кв.м. Повече от 10 години плащам данък за тази площ /наследствена къща с дворно място/. Преди 2 години след моя заявка направиха оценка на имота, след което ми дадоха само 600 кв.м. Чрез свидетели и дело ми издадоха нотариален акт само за площта върху която е застроена къщата и малко от двора. Подадох молба в общинска администрация за закупуване на останалите 900 кв.м., но кмета отказа да продаде имота, който е общинска собственост. Когато отида в данъчно ми искат данък за 1500 кв.м. а реално законно притежавам само 600. Имам ли право да закупя останалата част след като плащам данъци като наследник и може ли общината да ми откаже?
galina_86
Нов потребител

Re: закупуване на имот общинска собственост

Мнениеот emilgrigorov » 22 Апр 2012, 18:42

Какво точно сте си купила от общината (бихте ли преписала дословно текста, като промените идентификационните данни)?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Апр 2012, 21:18

galina_86 написа:Здравейте!
Площта на парцела ми е 1500 кв.м. Повече от 10 години плащам данък за тази площ /наследствена къща с дворно място/. Преди 2 години след моя заявка направиха оценка на имота, след което ми дадоха само 600 кв.м. Чрез свидетели и дело ми издадоха нотариален акт само за площта върху която е застроена къщата и малко от двора. Подадох молба в общинска администрация за закупуване на останалите 900 кв.м., но кмета отказа да продаде имота, който е общинска собственост. Когато отида в данъчно ми искат данък за 1500 кв.м. а реално законно притежавам само 600. Имам ли право да закупя останалата част след като плащам данъци като наследник и може ли общината да ми откаже?

В действителност не става ясно почти нищо за имота. Кога е актуван като общински, защо е отказано закупуването на 900 квадратни метра? Трябва да има отговор в писмен вид от общината. Дайте повече подробности.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 22 Апр 2012, 23:49

:roll: И кое не е ясно?
Суперфициарна собственост (наследствена къща с двор). :wink:

Подробностите :arrow: в среща с адвокат.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 23 Апр 2012, 13:30

Melly написа::roll: И кое не е ясно?
Суперфициарна собственост (наследствена къща с двор). :wink:

Подробностите :arrow: в среща с адвокат.

Любознателност просто. Не ми е ясно като как така са и продали тези 600 кв.м. Като 600/1500 ид.ч. от дворното място, представляващо УПИ ли, кво ли. Безмерният гений на родната адм. и като как да стане по най-сложния начин :lol:
А за адвоката си напълно права.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот galina_86 » 23 Апр 2012, 14:07

Не получих отговор в писмен вид от кмета. Къщата я закупих по давност, тъй като съм плащала данъци повече от 10 години, но не получих цялата площ. Останалата част е била публична общинска собственост, поради което ми отказват да го продадат, а все още си плащам данъци. Възможно ли е само част от дворното място да е публична собственост?
galina_86
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 23 Апр 2012, 14:22

galina_86 написа:Не получих отговор в писмен вид от кмета. Къщата я закупих по давност, тъй като съм плащала данъци повече от 10 години, но не получих цялата площ. Останалата част е била публична общинска собственост, поради което ми отказват да го продадат, а все още си плащам данъци. Възможно ли е само част от дворното място да е публична собственост?

Нали затова любопитствам и аз. Как е описана тази земя, която сте купила? Пък, на всичкото отгоре - и публична, леле :lol:
Я си кажете, колкУ Ви поиска кметО ? :lol: :lol: :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот gandalf_bg » 23 Апр 2012, 14:45

galina_86 написа:Не получих отговор в писмен вид от кмета. Къщата я закупих по давност, тъй като съм плащала данъци повече от 10 години, но не получих цялата площ. Останалата част е била публична общинска собственост, поради което ми отказват да го продадат, а все още си плащам данъци. Възможно ли е само част от дворното място да е публична собственост?

е докога ще плащате...защо не дадете някой лев на адвокат, за да разнищи въпроса...
gandalf_bg
Младши потребител

Мнениеот Melly » 23 Апр 2012, 16:09

:D Лелееее, бЪкано е с придобивни способи - веднъж наследство, после "покупка по давност" :shock:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Имотни казуси