начало

Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие

Непотърсена земеделска земя. Наследство

Казуси за недвижими имоти

Непотърсена земеделска земя. Наследство

Мнениеот hakunamatata » 25 Яну 2012, 02:47

Здравейте,

става въпрос за няколко ниви земеделска земя, принадлежали на прадядо ми. След смъртта му някъде около 1964 година наследниците не са се занимавали да я разделят или да правят каквото и да било с нея понеже се получили някакви дразги помежду им. Аз си спомням, че преди се говореше по новините за връщане от държавата на някакви земи и прочие, но не съм запознат, а и не знам какво да търся. Въпросът ми е дали ние като наследници все още имаме право над тези земи или те отдавна са иззети от държавата и ние не може да си ги върнем. Ако е възможно да се направи нещо бих се радвал да ме насочите към съответната институция, към която трябва да се обърна за повече информация.

Поздрави

Христо
hakunamatata
Нов потребител

Re: Непотърсена земеделска земя. Наследство

Мнениеот arteglam » 06 Мар 2012, 17:59

Много такива дела са се водили и продължават да се водят. Вие имате право като наследници над земите, но говорим за много дълъг период от време и дотогава може някой друг да ги е придобил по давност. Самата процедура по узаконяване, плащане на земите и прочее не е много лесна. Добре е да се обърнете към адвокат, който се занимава с земеделски земи , Параграф 4 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, реституиране на имоти и т.н. Знам, че има доста процедури по изготвяне на всякакви документи. Възможно е Общината да е актувала земеделските земи или някой друг да ги е придобил. Затова е добре да разберете на кого се водят в Агенция по вписванията и т.н.
Има една сентенция:"Правото е за бдящите, а не за спящите" както и "Първият по време и по-силен по право". Така, че действайте :)
Студент съм по Право все още. Сами преценявайте дали да следвате съветите ми.
arteglam
Младши потребител

Назад към Имотни казуси