Здравейте,
Изпаднах в следната неприятна ситуация тези дни. Притежател съм на лихвоточки, преди няколко месеца закупих жилище и отидох в общината за да подам молба да ми се изплатят обезщетенията по лихвоточките. Каква беше неприятната ми изненада, когато научих, че междувременно бил приет член в закона за притежателите на лихвоточки, който изисква в нотариалният акт да е записано, че той е изготвен с цел компенсиране на лихвоточките. И как можех да го знам това, никой не ме е информирал. Но както е правилото, незнанието на закона си е твой проблем. Сигурно е трябвало да чета всеки ден държавен вестник и да дебна за такава поправка в закона. Сега какво да правя? Има ли изход от този правен капан, в който ме е поставила държавата? Моля за съвет!
Благодаря предварително.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 17:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отново лихвоточки - параграф 22.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отново лихвоточки - параграф 22.
А Вие всъщност уведомихте ли нотариуса каква точно сделка искате да сключите ? И в набора от документи представихте ли удостоверение от Банка "ДСК" от което да се вижда колко лихвоточки притежавате ?
Да-проблема си е Ваш ,тъй като сте имали възможност да се консултирате с адвокат преди изповядване на сделката ! Но по едни или други причини не сте го направили .Сега не Ви остава нищо друго освен да си ползвате лихвоточките при закупуване на друг имот !
Да-проблема си е Ваш ,тъй като сте имали възможност да се консултирате с адвокат преди изповядване на сделката ! Но по едни или други причини не сте го направили .Сега не Ви остава нищо друго освен да си ползвате лихвоточките при закупуване на друг имот !
- sarbijanac
- Активен потребител
Re: Отново лихвоточки - параграф 22.
Да, проблемът наистина си е мой. Адвокатът, който ползвах за изготвяне на нотариалният акт не беше запознат с проблема за лихвоточките, а бях го питал за това. Как мога да направя връзката, че трябва да фигурира такъв текст? 2008 г. ходих за подам молба за тези лихвоточки и никой не ми каза, че има такова изискване. Адвокатът нищо не знае, аз още по-малко. Абе ще отида да се оплача на арменския поп.
- chevvybg
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|