Здравейте!
Може ли да се сключи договор за наем между агенция за недвижими имоти, наемодател и наемател? Описвам следната ситуация: Сключва се договор между гореописаните страни, като Агенциата взема по 5 лева месечна такса от наема. Наемателя контактува с Агенцията, а тя предава месечния наем на наемодатетя - един вид Агенцията управлява наетото жилище срещу месечна такса. Това ми го описа един познат, но тъй като аз не съм чувал за подобен род отношения, а съм живял доста на квартира досега, реших да попитам компетентни люде как стоят нещата. Всъщност, въпросът ми е: какви биха могли да са опасностите в един такъв тристранен договор от гледна точка на интересите на наемодателя.
Предварително Ви благодаря!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 17:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДОГОВОР ЗА НАЕМ
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ДОГОВОР ЗА НАЕМ
Такъв договор би бил безсмислен и нелогичен, не съм попадала в практиката на такъв. Ама всичко е възможно при условията на свобода на договарянето...
- nk7702n
- Старши потребител
profilms написа:Здравейте!
Може ли да се сключи договор за наем между агенция за недвижими имоти, наемодател и наемател? Описвам следната ситуация: Сключва се договор между гореописаните страни, като Агенциата взема по 5 лева месечна такса от наема. Наемателя контактува с Агенцията, а тя предава месечния наем на наемодатетя - един вид Агенцията управлява наетото жилище срещу месечна такса. Това ми го описа един познат, но тъй като аз не съм чувал за подобен род отношения, а съм живял доста на квартира досега, реших да попитам компетентни люде как стоят нещата. Всъщност, въпросът ми е: какви биха могли да са опасностите в един такъв тристранен договор от гледна точка на интересите на наемодателя.
Предварително Ви благодаря!
Възможно е.
Никакви.
- Гост.
- Старши потребител
То, че е възможно, възможно е. Ама, какъв би бил смисълът от такъв договор? Функцията на Агенцията би била да търси наематели, за да получи комисионна ,преди сключване на договор между наемател и наемодател, а иначе каква би била ползата от такъв тристранен договор, много ми е интресно!?
- nk7702n
- Старши потребител
И аз си задавам същия въпрос, защото досега не бях чувал за подобно нещо. Аз самия съм плащал комисионна, като наемодател, но това с месечни вноски от страна на наемателя ми се стори странно. Нещо като наемател на лизинг. Според мен това е като да си "оставиш каруцата в калта" - друг да ти управлява имота. От тази гледна точка исках да знам няма ли опасност Агенцията да злоупотреби по някакъв начин, дали няма някакви прецеденти.
Благодаря за мненията! Ако се сетите за още нещо, моля, пишете, ще съм ви признателен.
Благодаря за мненията! Ако се сетите за още нещо, моля, пишете, ще съм ви признателен.
- profilms
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|