начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

делба след развод

Казуси за недвижими имоти

делба след развод

Мнениеот m-n-dimitrova » 02 Юли 2011, 14:23

здравейте!имам нужда от компетентен съвет и ще ви бъда благодарна ако се отзовете.
разведена съм от 2007 год.разведохме се по взаимно съгласие.съдът отсъди ползване на общото семейно жилище,придобито по време на брака,и 60 лв. месечна издръжка за сина ни- д.р. 10.01.1994год.още тогава остана нещо недоизяснено,което ме касае и до днес.два месеца преди да подам молбата за развод се наложи да изтегля кредит ,с цел да покрия един стар заем на бившия ми съпруг,стар мой заем-върху който тегля нов,и най-вече заради една негова кредитна карта която той беше изпразнил много отдавна и трупаше страшни лихви.заема изтеглих аз,защото и тогава и преди това аз печелех повече пари,фирмата в което работя не укрива доходи,а банките искат да работят с платежоспособни хора.. пък и нали бяхме съпрузи.той фигурира в договора като втори кредитоискател,има негови подписи и т.н.даже някъде из документите от банката е опоменато,че сумата по кредитната карта ще бъде възстановена.от тогава до сега аз изплащам сама този заем.
питането ми е следното-по какъв начин мога да си потърся тази част от парите.възнамерявам да заведа дело за делба на жилището -мога ли да искам сваляне от цената,като представя договора от банката или чрез свидетели.от известно време насам той ме заплашва,че ще иска и наем със задна дата за ползването на жилището. да се опитвам ли да се споразумявам за някаква цена или да помоля съда да раздели заема между нас двамата и тогава да заведа делото за делба.
m-n-dimitrova
Нов потребител

Назад към Имотни казуси