начало

Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не

въпрос за нотариален акт

Казуси за недвижими имоти

въпрос за нотариален акт

Мнениеот diva85 » 24 Фев 2011, 22:07

Здравейте,
имам следния казус с имота, който мисля да закупя. има нотариален акт за апартамента, който е даден като обезщетение на собствениците по чл. 134 ал. 4 от закона за териториално и селищно устройство. датата на акта е 20.01.1984, а единият собсвеник (мъжът от семейството) е починал 23.01.1983, но въпреки това фигурира като собственик на имота в нотариалния акт. каква би могла да бъде причината за това? моля за съвет как бихме могли да проверим достоверността на документа. акта е издаден от срс.
diva85
Нов потребител

Re: въпрос за нотариален акт

Мнениеот inspectora » 25 Фев 2011, 10:39

Кога ли ще се научите, че за тея неща се наема специалист, на който му се плаща, за да знаете със сигурност какво всъщност си купувате?
Сигурно платихте 3-5% на АНИ за това, че имат сайт, на който сте намерили продавач, но нямате още толкова /а може и доста по-малко/ за адвокат, за да спите спокойно следващите 5-10 години, че не сте си хвърлили парите на боклука ... /последните най-вероятно не и Ваши .../

Тук не можем да гадаем каква е причината да се напише нещо дето не го знаем къде и как е написано ... а и да можехме, защо пък ние от своя страна да си хвърляме парите на боклука ;)
Последна промяна inspectora на 25 Фев 2011, 12:34, променена общо 1 път
inspectora
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 25 Фев 2011, 11:44

Значи, да перифразирам думите на колегата : С нотариалния акт отивате при адвокат и с него заедно решавате какво да правите оттук нататък! :D Успешен ден!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот donna » 28 Фев 2011, 17:05

Колеги , кажете му да иде при читав адвокат ...щото обикновенно адвокат се търси като се омотат от клиента нещата ,а читав адвокат като ги е омотал някои друг колега :?
Кво виждам днеска : Имот вила строен по едно постановление , с което се учредява право на строеж и т.н. има само протокол от общината и чертежите, земята е по пар.4а.от закона . Е да ама някои умник е направил писмен договор с нот. заверка на подписите с наследниците на лицето на което е учредено по постановлението правото на строеж -продавачите наследници прехвърлят на купувача вилата , която уж била общинска/е да ама не е , наследствена тяхна собственост е / и поемат задължението да продадат и земята когато я придобият от общината-чудоооооо!
Ще се купува земята от наследниците и те щели да я продадт после на тоя дето уж купил "вилата" :mrgreen: , да ама кадастъра не вписал правото на ползване щото нямало достатъчно данни ....и щели да жалят. Правния отдел на общината им издиктувал една жалба чрез областния управител до адм. съд , като не е посочил против къв акт е тая жалба . В обстоятелствената част пише че искат да купят земята пък кадастъра не вписва....
Аз като видях всичко това се хванах за главата и рекнах тр. да видя преписката ....е да ама не нямали време тинтири минтири , аз казвам не съм фокустник до тука само глупости виждам . Да я пише тая жалба които ви я диктувал . Жали се заповедта по чл.63 ППЗСППЗ във връзка с пар.4 от закона , а за кадастъра има друг ред и трябва да се види по това постановление правото на ползване наследимо ли е -това във връзка с чл.62 от ЗС. НАКРАЯ СЕ СКАРАХМЕ И ТИЯ ИЗФУЧАХА И СИ ОТИДОХА КАТО МЕ ОБВИНИХА ЕДВА ЛИ НЕ В НЕКЪДЪРНОСТ :mrgreen:

Аз съм благодарна на господ ,че ме отърва от тия хора , да им оправя бакиите тоя които е написал оня писмен договор за покупко продажба с нищожно съдържание или правния отдел на общината дето е издиктувал това велико творение на жалба до административния съд :!:
donna
Старши потребител

Мнениеот sava » 04 Мар 2011, 11:17

Продавача да си спретне една обстоятелствена проверка , ако иска въобще да претендира собственост, иначе всичко което искат да правят с имота , ако изобщо успеят е преливане от пусто в празно "Нищожните действия не пораждат правен ефект" .С две думи нищото не може да роди нещо.То го няма.

п.п.Със същия успех мога да ти шитна и НДК , ако ти харесва като къщичка
sava
Потребител

Мнениеот fighter » 04 Мар 2011, 12:57

Намерете си имот без проблеми!
fighter
Потребител

Назад към Имотни казуси