начало

Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не

искам да изгоня сина си от апартамента си

Казуси за недвижими имоти

искам да изгоня сина си от апартамента си

Мнениеот vladtina » 17 Фев 2011, 00:33

Здравейте
Имам проблеми меко казано със сина си искам да го изгоня от апартамента си,той не излиза ходих до кварталния инспектор да пускам жалба от там ми казаха че не се занимават със семейни проблеми.
Сина ми е на 36 години чупи вкъщи вика, става лудница живея със майка си която е на 82 години тя се страхува..просто незнам преди 3 дни го пуснаха от Следствената служба за кражби ли незнам всеки ден е премеждия с него.аз бях сменила ключалките,ама той влезна вкъщи и заяви че няма да излезне по никакъв начин....та моля ви кажете ми ако отида при адвокат какъв е редът за да го изгонят от къщата ми.-кой може да ми помогне за да него виждам и да имам проблеми с него.
казаха ми че така и така като отида при адвокат ще му пратят :arrow: нотариална покана - тя какво значи доброволно по никакъв начин няма да напусне тази покана полицаи ли го канат да си тръгне тоест да излезне принудително или какво
моля ви за съвет
vladtina
Младши потребител

Re: Моля за помощ-съвет

Мнениеот jiji2 » 17 Фев 2011, 22:07

Потърсете адвокат и го помолете за съдействие по Закона за закрила срещу домашното насилие. Има доста бърза и ефикасна защита по този закон, като насилникът се извежда по заповед на съда незабавно от жилището чрез органите на полицията. Адвокатът ще ви каже подробности.
jiji2
Потребител

Мнениеот toni_sf » 21 Фев 2011, 10:09

Е може да е малко трудничко ако апартамента е бил на съпруга Ви преди брака ,но пък как смело цитирате от апартамента си, и на вас Ви е наследник :D затова питайте по добре не как да го изгоните а как да се отървете от него
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 22 Фев 2011, 00:32

toni_sf написа:Е може да е малко трудничко ако апартамента е бил на съпруга Ви преди брака ,но пък как смело цитирате от апартамента си, и на вас Ви е наследник :D затова питайте по добре не как да го изгоните а как да се отървете от него

Моля Ви, поне, като се бъркате в такива теми, указвайте по някакъв начин, че не сте юрист, за да не Ви се връзват хората. Точно в подобни житейски ситуации не е моментът да демонстрирате невежеството си. Ако ще на Светата майка да е бил апартаментът, какво общо има това с ЗЗДН? Госпожо, послушайте колегата, писал преди Тони Софиянеца, аман от домоуправители, пък било то и самозвали се за професионални.
П.П. Домоуправителят, нямате ли мярка? Не се ли усещате, че има определени теми, по които не е нужно да се изказвате? Има неща в живота, които са делече от пресмятането на ид.ч. от сградата и кворум при ОС, има неща, които не опират до "будната" Ви гражданска съвест и желанието Ви да блеснете във всяка тема, която не Ви звучи достатъчно непознато, за да си позволите да демонстрирате разбирането си по нея. Обстоятелството, че сте открили този форум, не е причина да компетентствате навсякъде из него. Със сигурност от скука осчетоводявате някъде из форуми с друга насоченост, но искрено Ви моля да се замисляте малко, преди да отнасяте към дебита и кредита.

Извинявам се на дамата за спама.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Re: искам да изгоня сина си от апартамента си

Мнениеот vladtina » 22 Фев 2011, 02:06

Как да отговоря.... апартамента си е лично мой аз съм си го изплатила със нотариален акт а сина ми твърди че този апартамент също е и негов,да си мисли.

Друго да попитам ако направя покупко - продажба имам още един син и една дъщеря - го продам на тях първия ми син може ли след години да успорва този нотариален акт,тоест да ги съди тях двамата.
и ако направим тази зделка ми казаха че двамата ще имат по 1/3 идялна част ...не съм в течение какво ще значи това.
Като дъщеря ми има брак а сина не казаха ми че на дъщеря ми мъжът и става наследник-тоест зет ми той след години пълноправен наследник ли ще ми е и ако е така синът ми и дъщеря ми по равни ли ще делят,или така със зет ми делбата ще стане от вместо на 2 на 3 така ли е ?
vladtina
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 22 Фев 2011, 02:45

Госпожо, какъв Ви е първостепенният проблем? Да отстраните насилнака от дома Ви или да изчислявате идеални части от правото на собственост, ако, евентуланто и в случай, че...? Във форум ли мислите, че ще се решат тези въпрси, в каквато и степен на важност да ги подреждате, особено, ако първият е толкова назрял, колкото го представихте с инициирането на темата? Тук акуратно Ви се посочи, че има сравнително бърз и ефективен начин да се изведе от дома сина Ви в случай, че той упражнява домашен тормоз, каквато лична болка изразихте в началото. Сметките по отношение на собствеността са друга бира.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот yleo5kwlzjyzppw2hpbt » 22 Фев 2011, 02:46

(Не съм адвокат и това не е правен съвет.)

Ако се притеснявате, че проблемният син ще наследи имота ви няма нужда да го продавате. Можете да го подарите на когото си искате. Ако го подарите на дъщеря си например (вместо на някой, който не е от семейството) се плащат по-малко данъци върху дарението или не се плащат такива (вижте в ЗДДФЛ какво пише за данъците върху дарени имоти).

Щом в нотариалния акт пише само вашето име, това значи, че вие сте единствения собственик и имате право да се разпореждате с имота си както си искате (да го продадете, да го дарите).
yleo5kwlzjyzppw2hpbt
Нов потребител

Мнениеот lexy21 » 22 Фев 2011, 02:53

Оффффффффф, аман от капацитети! Нито това, че в нотариалния акт пише само нейното име, означава, че тя е "единствен" собственик, нито пък другите драми с дарението... абе, Вие за запазена част и възможните последици от накърняването й, най-малкото, да сте чували? Добре, че поне пишете, че това не е правен съвет, за разлика от други! Защо въобще пишете, защото объркахте форума с Бг мама ли?
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 22 Фев 2011, 11:33

Е стига се и до картофки в даден момент ,но стига да погледнеш под друг ъгъл за питането :wink:
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 22 Фев 2011, 11:57

lexy21 написа:Оффффффффф, аман от капацитети! Нито това, че в нотариалния акт пише само нейното име, означава, че тя е "единствен" собственик, нито пък другите драми с дарението... абе, Вие за запазена част и възможните последици от накърняването й, най-малкото, да сте чували? Добре, че поне пишете, че това не е правен съвет, за разлика от други! Защо въобще пишете, защото объркахте форума с Бг мама ли?

Лекси, не се хаби. Нали си чел/а за Дон Кихот и вятърните мелници?

Имаше въпрос, имаше и адекватен отговор. Всичко останало е плява.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 22 Фев 2011, 12:50

:D Това беше от успокоителната мелница :wink: Благодаря DEKAH
toni_sf
Активен потребител

Назад към Имотни казуси