- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
право на ползване
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
право на ползване
Случаят е следният:Родителите ми се развеждат преди 30 години и съдът постановява жилището-тогава все още неизплатено към държавата ,да остане за ползване от майката и децата й.Баща ми тогава живее в Русия , не след дълго се жени и има 2 деца.Умира преди 15 години.Майка ми ползва непрекъснато апартамента, като го изплаща изцяло и плаща всички данъци и такси.Сега иска да го продаде.Има само договор за собственост, в който пише нейното и на баща ми име и решението на съда от преди 30 години за ползване.Моля да ми обясните какво трябва да се направи и дали и децата му от другият брак са наследници или тя само е собственик по давност.Благодаря ви.
- lauranonce
- Нов потребител
Re: право на ползване
След смъртта на баща Ви негови наследници са децата му от първия брак, децата му от втория брак и съпругата му от втория брак (ако е била жива в деня на смъртта му и не са се развели преди това) - всички те наследяват поравно половината от апартамента, а другата половина е на майка Ви.
Ако фактите са такива, каквито ги излагате - майка Ви може да се снабди с нотариален акт по ... и давностно владение, и си решавате проблема.
Ако фактите са такива, каквито ги излагате - майка Ви може да се снабди с нотариален акт по ... и давностно владение, и си решавате проблема.
- rts
- Активен потребител
Благодаря за отговора.
А какъв е начина да получи нотариален акт поради давност?Трябва да се води дело или е достатъчен нотариус?
А какъв е начина да получи нотариален акт поради давност?Трябва да се води дело или е достатъчен нотариус?
- lauranonce
- Нов потребител
Нотариус, може да ползвате адвокат и нотариус.
- rts
- Активен потребител
Благодаря ви за отговорите.
- lauranonce
- Нов потребител
ЪЪЪ тъковатУ давност убуу , амЪ има една сложна думичка, и как шЪ и докажем съдържанието, Ъ ?
Тук строгостта на законите се компенсира с тяхното неизпълнение
- valentor
- Младши потребител
Коя е сложната думичка?
- lauranonce
- Нов потребител
animus и corpus
Разковничето е в чл. 68 ЗС- явно, спокойно, непрекъснато и несъмнено владение... при това трябва да е демонстрирано на другия съсобственик.
Но, важното е, че има изход от проблема.
Разковничето е в чл. 68 ЗС- явно, спокойно, непрекъснато и несъмнено владение... при това трябва да е демонстрирано на другия съсобственик.
Но, важното е, че има изход от проблема.
- Гост.
- Старши потребител
Да, владеенето е явно и спокойно и несъмнено. Майка ми живее там от 30 години непрекъснато.Другият собственик знае това и не е предявявал претенции.
- lauranonce
- Нов потребител
Това, което твърдите относно спокойното и необезпокоявано владение, може да е вярно, но трябва да се докаже! И задъллжително адвокат трябва да Ви подготви документите, да имате свидетели и т.н. Чак след това ще отидете при Нотариус, за да се сдобиете с нотариален акт. Така че, за да приключат успешно нещата, идете при адвокат и той ще Ви изготви съответните документи за Нотариус! Между другото, в Данъчната служба, на кого се води имотът, знаете ли?
- nk7702n
- Старши потребител
Като адвокат можа да Ви кажа, че това не е работа, която всеки може сам да си свърши, има доста детайли, обикаляне по служби и т.н., оформяне на документи. така че, няма нужда да задавате повече въпроси тук във форума! Отивайте при колега с всички документи, с които разполагате, и той ще Ви каже, налице ли са всички законово предвидени предпоставки, да се започне обстоятелствена проверка и т.н. и ще Ви свърши работа! Успех!
- nk7702n
- Старши потребител
Да, прави сте, че няма нужда от повече въпроси тук.Благодаря на всички за насоката, отивам при адвокат
- lauranonce
- Нов потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|