начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Излъгани наематели!

Казуси за недвижими имоти

Излъгани наематели!

Мнениеот vvvvvvvvvv » 18 Окт 2010, 18:12

Много моля за съвет!Наехме апартамента от жена която не живее в БГ с устната уговорка да живееме в него поне 3-4г. и след това да го закупиме.Сключихме договор за една година през която направихме голями ремонтни дейсности-като изидване ан предния балкон,вътрешно цялостно отремонтиране на апартамента ,включ. и смяна на дограмата.Ап. беше в окаяно положение.В договора обаче пишеше че всички ремонтни дейности са за сметка на наемателя.След като годината изтече,наемодателката дойде в БГ и ни заяви че ще продава ап. и че ни дава макс. още 6м. срок като преподпишеме за това време договора и ако не го закупиме ап. до края на срока да го освободиме.Сами се сещате ,че загубите за нас ще са огромни.А когато стана на въпрос за приспадане на сумата поне по част от ремонта тя категорично отказа да го направи.В първия и втория договор всичко е описано.А именно това,че ремонтните дейности са за наша сметка(в договор 1) и ,че в (договор 2)ремонтната дейност изброена в под точки е извършена от нас наемателите,но не е посочено за чия сметка вече.Посочено е и банкова сметка във договор 2 където да се превежда уговорения наем.В предния договор(1) заплатихме наема за 12м. напред накуп.Сега с втория договор с валидност 6м. й предплатихме само 2м.,останалите 4 не са платени,а изтичат.Упоменато е и ,че ще са по банков път.Моля ви да ме посъветвате как да постъпя-умишлено не съм платила наема и някои др. сметки,това не е проблем да го направя,но преди това трябва да получа отговор на въпроса-какво се случва с моите вложения когато не срещам разбирателство отсреща.И още нещо-разбрах от адвокат преди време ,че дограмата се счита за вещ и мога да си я сваля?Надявам се да ми помогнете.И се надявам да не извадите грешни изводи за нас като наематели.Работата е такава,че от прекалена коректност си бръкнахме в джоба с близо 5000лв. за ремонт вярвайки на думите на тази жена,която в прав текст ми казва сега:-това е бизнес,ти губиш,аз печеля!
vvvvvvvvvv
Нов потребител

Re: Излъгани наематели!

Мнениеот naughty » 19 Окт 2010, 14:52

изкъртете дограмата, свалете дюшемето, демонтирайте всичко що е ваше.

.. и следващият път по-внимателно с договорите
naughty
Потребител

Мнениеот fighter » 19 Окт 2010, 15:49

Отворете си ЗЗД и четете! Трябвало е по-рано да се обърнете към адвокат! Вижте какво е право на задържане и подобрения в чужд имот също.
fighter
Потребител

Мнениеот vvvvvvvvvv » 19 Окт 2010, 19:06

смятам да заведа дело.
vvvvvvvvvv
Нов потребител

Мнениеот fighter » 19 Окт 2010, 19:18

Резонно е.
fighter
Потребител

Мнениеот vvvvvvvvvv » 20 Окт 2010, 09:33

Обаче имам проблем с доказването на ремонта.За част от него имам документи,но за друга не пазя.Бих ли могла да се снабдя с фактури,които да послужат пред съда?И майстора който работи по ремонта не ни издаде документ,мога ли да си направя такъв?
vvvvvvvvvv
Нов потребител

Мнениеот fighter » 20 Окт 2010, 11:53

МОжете да искате да се назначи вещо лице по делото и да оцени ремента. Дори е препоръчително.
fighter
Потребител

Мнениеот vvvvvvvvvv » 20 Окт 2010, 16:14

Ще попитам адвоката!Благодаря за съвета!
vvvvvvvvvv
Нов потребител

Назад към Имотни казуси