начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Поземлен имот

Казуси за недвижими имоти

Re: Поземлен имот

Мнениеот petko_a » 22 Авг 2010, 21:53

Да, права сте. Добре, признавам си, че имам нужда от разяснения в тази насока и ще задам следният въпрос. Ако някой отиде при нотариус само със свидетели и най-много с извадка от действащият план, в който е отредена единствено област за озеленяване и претендира за признаване на давностно владение за част от нея, която може да скицира ако се наложи криво ляво (дали?) върху тази извадка нотариуса ще състави ли нотариален акт?
petko_a
Потребител

Мнениеот martinela_m » 22 Авг 2010, 22:03

отговорът е категорично "НЕ".
martinela_m
Младши потребител

Мнениеот petko_a » 22 Авг 2010, 22:06

Необходима ли е скица на точно този имот за който той претендира?
petko_a
Потребител

Мнениеот martinela_m » 22 Авг 2010, 22:15

Абсолютно "ДА". Правото на собственост трябва да се конкретизира. От въпросите, които задавате става ясно, че вие не сте колега (дано да не бъркам!). Ако все пак това е така, не си губете времето в четене и писане във форумите, а просто посъветвайте хората, чийто проблем дискутираме (който може и да е Ваш проблем) да се обърнат към адвокат, занимаващ се н вещно право и устройство на територията. Това ще бъда най-правилното решение. Всичко останало е чиста загуба на време!
martinela_m
Младши потребител

Мнениеот petko_a » 22 Авг 2010, 22:25

Е, та вие чак сега ли видяхте че не съм Ви колега, та то подписа ми ще изкьори очите. Все пак аз си направих труда да поискам съвет за една конкретна процедура, която засяга работата ми и съвсем не мисля, че ми е чиста загуба на време. Иначе не си мислете, че не съветвам клиентите си да се обърнат към адвокат. Та нали вече Ви казах, че с никакви обстоятелствени проверки нямам намерение да се занимавам.
petko_a
Потребител

Мнениеот martinela_m » 22 Авг 2010, 22:41

Да господине, видях подписа, но реших, че може да сте юрист към фирмата. Повечето уважаващи себе си фирми имат собствени адвокати или юрисконсулти. А, след като Вие сте най-вероятно геодезист, проектант или архитект, то Вие, предполага се, по-добре от много юристи трябва да знаете конкретните процедури свързани с промените в плановете. Друг е въпроса, че сте влезли във форум, за който е обявено че е "юридически", което предполага помощ между колеги по конкретни юридически казуси, а не безплатни консултации. Наистина исках да Ви помогна, защото имам знанието и опита в подобни ситуации, но тонът Ви определено не ми харесва.
martinela_m
Младши потребител

Мнениеот petko_a » 22 Авг 2010, 22:56

Госпожо, понякога се чудя, въпросите свързани с моята работа всъщност геодезически ли са или юридически. Толкова са преплетени. Вярно, не мога да се похваля, че съм дотолкова голяма фирма, че да имам собствен адвокат или юрисконсулт. Това съвсем не означава, че не се уважавам. Даже мога да ви изредя едно 20тина геодезически фирми, които също нямат ама това не пречи да ги уважават и да се самоуважават. Всички виждат, че не съм юрист, а търся съвети. При регистрацията си не съм пропуснал да го отбележа, уверявам Ви. Даже виждам мнозина, които не са юристи, а търсят съвети тук и такива им се дават. Някои не са юристи ама дори са и тези, които дават съветите. Така че ваша си работа, дали искате да ми помогнете или не. Хич не мога да си изкривя душата, че вашият тон пък ми е много приятен. Чувствата са ни взаимни.
petko_a
Потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси