начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Документи за продажба на земя

Казуси за недвижими имоти

Документи за продажба на земя

Мнениеот azdesi » 02 Авг 2010, 10:07

Здравейте,
Баща ми има земедески земи в района на гр.Брегово/Видинска област/. 60 дка общи с брат му и 14 наследство от майка му/имат различни майки/. Документите, които има са удоствоверение за наследници/след смъртта на дядо ми /, опис на общите имоти с чичо ми, скици на две от нивите, данъчни декларации. Не е правена делба, няма нотариални актове. Къде трябва да се извадят документите/в гр.Брегово или във Видин /? Какви други документи трябва да се подготвят, за да може да се пристъпи към продажба?
azdesi
Младши потребител

Re: Документи за продажба на земя

Мнениеот DEKAH » 02 Авг 2010, 20:13

Трябват ви

1. Решение на поземлена комисия за възстановяване на имотите./Вади се от Поземлена комисия в града/
2. Удостоверения за наследници на лицето, което се води собственик. /Издават се от там, където е починало лицето. Трабва да са издадени в дните преди сделката/
3. Скици на имотите./Вадят се от поземлена комисия в града. Трябва да са нови - имат срок на валидност 6м./
4. Удостоверения за данъчни оценки. - /Вадят се от данъчната служба на общината, където са имотите. Вадят се всяка календарна година и важат до края и/
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 02 Авг 2010, 20:34

Такаааааа, и ако са реституирани проблемацията става пълна ако не са вписани в АВ- СВ гр. Видин( а те твърде често не са, защото българинът е завършен образ на акуратния човек).
Имате проблем защото от ПК, преди години, са издавали Р само в един екземпляр....и по преписките няма втори съхранен( някъде има и изключения от правилото). Ако ви пуснат ново от системата, то същото вече ще е с нова дата, нов състав на комисията и прочее...( някъде съдилищата го приемат, според мен е повече от спорен момента заради АПК)

Но, както казах- акуратност към личните дела е типична българска черта.

п.п. За да ви издадат удостоверения за данъчна оценка ще ви е нужно удостоверение за отстояния, което ще получите от кадастъра.
В Брегово имат ОС " Земеделие", но си нямали съд, ерго и АВ.
Ще се пътува по линията Брегово- Видин, няма как.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот azdesi » 03 Авг 2010, 10:48

Благодаря!
azdesi
Младши потребител

Назад към Имотни казуси