Добре, че се разведох навреме, като гледам какво става.
Разбира се, съдебните заседания са публични, решенията също, а Интернет е пространство, което продължава публичното.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 22:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обезпечение, 3-ти лица и още фактология? Идеи?
|
|
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Обезпечение, 3-ти лица и още фактология? Идеи?
Проверете дали адвоката на ответниците по гражданските дела, респ. взискателите по изпълнителното, е регистриран като администратор/не че е трябвало, но голяма част от адвокатите го сториха/, по смисъла на ЗЗЛД, прочетете същия закон, ЗА и ЕКА добре и тогава може да си поговорим и обсъдим казуса.
Защо не използвате единствения съвет, който е от полза и е даден от човек, очевидно добре запознат с правната материя /revolution/, а именно да се развали сделката, с което най-добре ще се защитят интересите на доверителите ви, което би следвало да е целта?
Защо не използвате единствения съвет, който е от полза и е даден от човек, очевидно добре запознат с правната материя /revolution/, а именно да се развали сделката, с което най-добре ще се защитят интересите на доверителите ви, което би следвало да е целта?
- vetsova
- Нов потребител
Вие си го проверявайте адвоката на ответниците, респективно взискателите.
Не виждам причина клиентите ми да угаждат на чужди въжделения! Хората си имат имот, също и избор какви юридически действия и спрямо кого да предприемат, а бившата съпруга - илюзии. Нека си живее с тях.
Не виждам причина клиентите ми да угаждат на чужди въжделения! Хората си имат имот, също и избор какви юридически действия и спрямо кого да предприемат, а бившата съпруга - илюзии. Нека си живее с тях.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Беби, поправих поста си, но това е най-малката беда че съм сгрешила коя национална телевизия е заснела репортажа. За мен ще е интересно да разбера как ще се чувства госпожата "бивша", след като ще трябва да изпише една кофа мастило на едно място, при едни хора... за виновно извършено дяние, общественоопасно и наказуемо според закона.
Към vetsova:
Увжаема, госпожо,
Препоръчвам Ви горещо да заровите чело в съдебната практика на правно-нформационните системи АПИС и СИЕЛА.
Там е пълно със съдебни актове на различни по степен съдилища, в които се цитират имена на страните по спора.
Към vetsova:
Увжаема, госпожо,
Препоръчвам Ви горещо да заровите чело в съдебната практика на правно-нформационните системи АПИС и СИЕЛА.
Там е пълно със съдебни актове на различни по степен съдилища, в които се цитират имена на страните по спора.
-
Melly - Старши потребител
vetsova,
Ама Вие на селски мегдан го обърнахте
Как да тълкувам напътствията Ви по същността на съдебния спор? Дали смятате че колегата има нужда от такива, еле пък дадени от г-жа "неизвестна"?
И второ, както си вярвате, няма да се учудя ако влезете в съдебна зала и при снемане на личността Ви да искате съдията да се легитимира като администратор на лични данни, за да има достъп до личните данни на страните, а?
Малеййййййй, тя ....... ходи по хората
Ама Вие на селски мегдан го обърнахте
Как да тълкувам напътствията Ви по същността на съдебния спор? Дали смятате че колегата има нужда от такива, еле пък дадени от г-жа "неизвестна"?
И второ, както си вярвате, няма да се учудя ако влезете в съдебна зала и при снемане на личността Ви да искате съдията да се легитимира като администратор на лични данни, за да има достъп до личните данни на страните, а?
Малеййййййй, тя ....... ходи по хората
-
"По-добре събирайте средства, да ми платите обезщетенията, с които ще ви натоваря за сътворените юридически безумия спрямо моите клиенти." - това е вашият безмислен съвет към мен. Безмислен, тъй като не съм страна по делата Ви. Само се учудих, че в качеството си на адвокат изнасяте конфиденциална информация, защото по принцип заседанията са публични, но не и съдебните актове. А тъй като сте качили определението на ВКС с номерата на делата, съдът, който ще ги разглежда, както и имената на страните, ще е много по-лесно да се проследи развитието във времето, което и ще се постарая да направя.
- vetsova
- Нов потребител
vetsova споко по полека с емоциите тука има поне 10 юристи ,които биха защитили колежката бебитор в едно евентуално дело заведено от вас и ви обещавам ,че след като загубите делото ще заплатите хонорара на всичките !
- donna
- Старши потребител
donna написа:vetsova споко по полека с емоциите тука има поне 10 юристи ,които биха защитили колежката бебитор в едно евентуално дело заведено от вас и ви обещавам ,че след като загубите делото ще заплатите хонорара на всичките !
И аз искам и аз искам хонорар............
- REVOLUTION
- Активен потребител
Като искаш идваш в екипа -това към революцията
а за vetsova ето извадка от ЗСВ
Чл. 64. (1) На всеки три месеца актовете на съдилищата се публикуват на страницата на съответния съд в интернет при спазване на Закона за защита на личните данни и Закона за защита на класифицираната информация.
(2) Актовете по дела, които засягат гражданския или здравния статус на лицата, се публикуват без мотивите им.
Госпожо съдилищата публикуват решенията си с инициалите на страните , това определение не засяга гражданския ви статус ,както и здравния такъв така ,че проблеми няма , за мене е доста ценно и ще го ползвам като съдебна практика
а за vetsova ето извадка от ЗСВ
Чл. 64. (1) На всеки три месеца актовете на съдилищата се публикуват на страницата на съответния съд в интернет при спазване на Закона за защита на личните данни и Закона за защита на класифицираната информация.
(2) Актовете по дела, които засягат гражданския или здравния статус на лицата, се публикуват без мотивите им.
Госпожо съдилищата публикуват решенията си с инициалите на страните , това определение не засяга гражданския ви статус ,както и здравния такъв така ,че проблеми няма , за мене е доста ценно и ще го ползвам като съдебна практика
- donna
- Старши потребител
vetsova написа:"По-добре събирайте средства, да ми платите обезщетенията, с които ще ви натоваря за сътворените юридически безумия спрямо моите клиенти." - това е вашият безмислен съвет към мен. Безмислен, тъй като не съм страна по делата Ви. Само се учудих, че в качеството си на адвокат изнасяте конфиденциална информация, защото по принцип заседанията са публични, но не и съдебните актове. А тъй като сте качили определението на ВКС с номерата на делата, съдът, който ще ги разглежда, както и имената на страните, ще е много по-лесно да се проследи развитието във времето, което и ще се постарая да направя.
Аз също се постарах, по предоставените от вас данни в интернет, по съвсем легален начин, да разбера кой се крие зад този ник. И след като вече не сте ми загадка, ще Ви отговоря следното:
Да, права сте, не представлявате страна по делото. Медийната известност на казуса съвсем не се дължи на мен или мои действия- това свършиха сами страните. Определението на ВКС е тук, защото и на друг колега може да се наложи да ползва подобна практика. Аз лично преобърнах правните системи, такова чудо не открих. И как ще открия- не се налага всеки ден и от всеки съд обезпечение върху чуждо право. При публикуване на актовете имената се заменят с инициали, но не и номерата на делата. При това никъде и по никакъв начин не е посочено името на ищцата! Пропуски никога не са изключени- както ви посочи Мели, в ПИС честичко се пропуска заличаването на имената. (Вижте и декларациите за конфликт на интереси, публикувани в сайта на РОС, дори там се е изплъзнало някое и друго име на съдия).
Освен това, не са ми толкова далечни времената, когато адвокатът наистина получаваше книжа и документи от делата (не от делото, в което е пълномощник), само срещу представяне на адвокатската си карта. Да сте видели изменение на ЗАдв. в тази насока ???
Освен това, до преди година- две можеше да се разбере ЕГН и адрес на всеки в Русе, само ако се изпишат трите му имена.
Освен това- и сега може да се разбере ЕГН на почти всеки- всичко това през интернет.
Както сама виждате, в темата казусът е поставен на дискусия с други колеги- къде е забранено това ???
Освен това, и без номерата на делата нямаше да ви е трудно да проследите развитието на казуса
Що се отнася до разваляне на сделката- на доверителите ми са им предложени правни възможности, както в началото, така и сега- след спада в цените на имотите. Хората цял живот са спестявали за дом и на финала няма да се откажат от него.
В заключение- личните ви нападки срещу мен, в качеството ми на адвокат, форумно, извън съдебна зала, не Ви правят чест.
П.П. Благодаря на приятелите и колегите.
Rara avis in terris
-
Чудесно определение, вчера беше извършен повторният въвод, продължил от 6.50 до 15.00 ч, със съдействието на ключар, МВР и всички екстри и...........
В 16.30ч. по из. дело е представена НОВА обезпечителна заповед за спиране на изпълнението, допусната по другото от 3-те разделени дела, от същата съдийка, която допусна и първоначалното обезпечение като дежурен съдия
В 23.30 изгонените се самонастаняват обратно .................
Развитието на сагата:
Падна и второто обезпечение, ВКС се произнесе окончателно по него. Сега обаче- нов проблем. Според ЧСИ имало повторен въвод, но нямало потретен и не иска да прави такъв- иска да прекратява. Някой да е имал потретен въвод?
Rara avis in terris
-
Браво, Беби!
Туй жУвотно "потретен въвод" май трябва да го разшифрират колегите Гъдьо и Калахан. Е, "животът" по правило изпреварва обективното право..., знам ли, те да кажат КАК се процедира в този случай.
Туй жУвотно "потретен въвод" май трябва да го разшифрират колегите Гъдьо и Калахан. Е, "животът" по правило изпреварва обективното право..., знам ли, те да кажат КАК се процедира в този случай.
-
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|