Задравейте, имам нужда от помощ по следните въпроси Става дума за недвижим имот - къща тип близнак- свеки от който по 103 кв.м., собствеността върху единият близнак е собственост на "Гошев", а върху вторият на "Петров". Гошев, притежава и собствеността върху 32 кв.м. от общите 103 на Петров, като представляващи пристройка към първия "близнак", - до изграждането на втория близнак.(т.е. Петров притежава 71 кв.м. от единият "близнак"). Сами по себе си тези 103 кв.м. предствляват жилищни помещения, като санитарният възел на тези помещения се намира в собствеността на Петров, от друга страна не биха могли да се присъединят към "близнака" на Гошев, като невъзможността за това идва от архитектурата на сградата (носещи стени, греди и пр.), сами по себе си тези 32 кв.м. не биха могли и да се отделят като самостоятелно помещение, поради разположението им спрямо 103 кв.м. - общо. С др. думи тази част от "близнака" е неподеляема.
Гошев обаче, прехвърля чрез покупко - продажба правото си на собственост върху неговият "близнак", както и върху 32 кв.м. от близнака на Петров на трето лице, без дори да уведоми Петрво.
Питанията ми са следните...
До колкото възприемам правилно нещата, Петров и Гошев са в режим на съсобственост и в този смисъл чл. 33 от ЗС задължава Гошев да предложи първо на Петров да закупи частта му от общата собственост.??????
И ако е така, може ли да се иска обявяване на договора за покупко продажба на имота за недействителен.
Ще съм мн благодарен ако откликнете на моите питания и разбира се изразите критиките си относно "потока на мисли", който следвам. Благодаря предварително!!!
- Дата и час: 28 Ное 2024, 18:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имотен казус
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Имотен казус
Няма да е зле да обърнете "потока" към други раздели на ЗС
- ch3oh
- Активен потребител
Още един студентски казус. Този път даже не е заплетен , ама хич.
Хайде, кажете първо Вие какво мислите, пък тогава да обръщаме, каквото ще обръщаме.
Хайде, кажете първо Вие какво мислите, пък тогава да обръщаме, каквото ще обръщаме.
- sunrise
- Активен потребител
най - вероятно , а бихте ли ме насочили към кой раздел?????
- kmeliq_s
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|