Преди два месеца,закупих имот-апартамент,като всички документи-Нотариален акт,Удостоверение за тежести,бяха наред !
В последствие установих,че върху имота има спор.
Случаят е следният:
Имота е от 40-те години на миналият век,и през 1947 година е национализиран,като на тогавашният собственик са изплатени някакви обещетения от държавата,в пари и други имоти.
Даден е под наем на лице,което го закупува през 1970 година от държавата,а самото то го продава през 2003 на друго лице,от което аз го купих.
Установих обаче,че по Закона за реституция,първият собственик/до 1947г./,съди от 1994 година,лицето живяло там,като наемател и след това собственик/до 2003г./.
Делото продължава и в момента и е на етап Градски съд,като на Районен съд,искът се отхвърля изцяло.
Въпросът ми е-Какви последствия може да има за мен,ако все пак,делото се "обърне" и се постанови връщане на имота на първият му собственик/този до 1947г./ ?
Защо не е отразен този спор във Службата по вписвания ?
Благодаря Ви .
- Дата и час: 25 Ное 2024, 01:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Стар спор от предишни собственици
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
При положение че се явявате ,,добросъвестен'' не би следвало да има някакви последици за Вас.
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
ami ako otpadnat pravata na liceto koeto go e kupilo prez 1970g. e vyzmojno da otpadnat v posledstvie pravata na liceto koeto go e kupilo prez 2003g. za6toto togava iskovata molba e bila vpisana i noviqt kupova4 e kupil na svoi risk kato e znael 4e se vodi spor za imota. I tyj kato nqma pravata koito prehvyrlq sledovatelno i ni6to ne prehvyrlq. No za6to pmi naistina ima wyzmovnost ako otradnat prawata na liceto koeto go e zakupiyk SRS e othwyrlil iska...
Izvinete me za ,,6lokavicata'' (latinicata), oba4e windousa mi se bygna i sega sym s edin linux i e mnogo slojno s nego.
ами ако отпаднат правата на лицето което го е купило през 1970г. е възможно да отпаднат в последствие правата на лицето което го е купило през 2003г. защото тогава исковата молба е била вписана и новият куповач е купил на свои риск като е знаел че се води спор за имота. И тъй като няма правата които прехвърля следователно и нищо не прехвърля. Но защо пми наистина има възможност ако отпаднат правата на лицето което го е закупило СРС е отхвърлил иска...
Извинете ме за ,,шлокавицата\ъ\' (латиницата), обаче виндоуса ми се бъгна и сега съм с един linux и е много сложно с него.
http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
Izvinete me za ,,6lokavicata'' (latinicata), oba4e windousa mi se bygna i sega sym s edin linux i e mnogo slojno s nego.
ами ако отпаднат правата на лицето което го е купило през 1970г. е възможно да отпаднат в последствие правата на лицето което го е купило през 2003г. защото тогава исковата молба е била вписана и новият куповач е купил на свои риск като е знаел че се води спор за имота. И тъй като няма правата които прехвърля следователно и нищо не прехвърля. Но защо пми наистина има възможност ако отпаднат правата на лицето което го е закупило СРС е отхвърлил иска...
Извинете ме за ,,шлокавицата\ъ\' (латиницата), обаче виндоуса ми се бъгна и сега съм с един linux и е много сложно с него.
http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Принципно,аз не знаех за този съдебен спор-в Удостоверението за тежести,не пишеше нищо.
Разбрах го от комшийте впоследствие !
Проверих,и наистина те се оказаха прави.
Мисля си,дали това ще ми попречи да взема ипотечен кредит от банка,или при евентуална продажба от моя страна ?
В службата по вписвания,всичко е наред,т.е. така,както и като го купувах !
Разбрах го от комшийте впоследствие !
Проверих,и наистина те се оказаха прави.
Мисля си,дали това ще ми попречи да взема ипотечен кредит от банка,или при евентуална продажба от моя страна ?
В службата по вписвания,всичко е наред,т.е. така,както и като го купувах !
- dublin
- Нов потребител
Re: Стар спор от предишни собственици
Във страницата на ВКС излезе следната информация :
Данни при решаване на делото :
Дата на постановяване на акта-хх.12.2009
Номер на акта-хххх/2009
Отделение, постановило акта-х гр.
Това подвърждаване на решението на Градският съд ли е,или определяне на дата за дело ?
Данни при решаване на делото :
Дата на постановяване на акта-хх.12.2009
Номер на акта-хххх/2009
Отделение, постановило акта-х гр.
Това подвърждаване на решението на Градският съд ли е,или определяне на дата за дело ?
- dublin
- Нов потребител
Данни при решаване на делото : (щом виждате имформацията тук значи делото е приключило със съдебен акт)
Дата на постановяване на акта-хх.12.2009 - означава, че делото е приключило с постановяване на съдебен акт: решение или определение на посочената дата
Номер на акта-хххх/2009: това е номера на решението/определението
Отделение, постановило акта-х гр. - това е ясно какво е.
След няколко дни проверете по-долу в резултат би трябвало да качат и самия съдебен акт, с който е приключило производството.
Дата на постановяване на акта-хх.12.2009 - означава, че делото е приключило с постановяване на съдебен акт: решение или определение на посочената дата
Номер на акта-хххх/2009: това е номера на решението/определението
Отделение, постановило акта-х гр. - това е ясно какво е.
След няколко дни проверете по-долу в резултат би трябвало да качат и самия съдебен акт, с който е приключило производството.
-
cleo - Потребител
Да,благодаря Ви !
Делото от 1994 година,най-сетне завърши.
Чак не мога да повярвам...
16 години за 50 квадрата...
Делото от 1994 година,най-сетне завърши.
Чак не мога да повярвам...
16 години за 50 квадрата...
- dublin
- Нов потребител
какво пречи да кажеш резултата. интересно е и самото решение, ако имотът е НАЦИОНАЛИЗИРАН
- todorst
- Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|