начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Имот, получен по наследство

Казуси за недвижими имоти

Имот, получен по наследство

Мнениеот swetulka » 13 Юли 2009, 10:41

Здравейте!
Имам няколко въпроса и ще се радвам ако някой може да ми даде информация по тях.
Става въпрос за имот, който е получен по давност и наследство. Така полученият имот разделя ли се между съпрузи и на какви части?
След време една част от имота е прехвърлена с договор за издръжка и гледане, но не знам какво се случва с останалата част, тъй като тя не се споменава в договора за прехвърляне на собствеността.
Интересува ме по какъв начин се разделя имотът, когато е получен по наследство, за да се прехвърли след това само част от него.
Ще се радвам, ако ми дадете малко светлина по тези въпроси.
swetulka
Нов потребител

Re: Имот, получен по наследство

Мнениеот sunrise » 13 Юли 2009, 10:51

А ние , ако дадете малко по-точна информация, защото от въпроса Ви почти нищо не се разбираа:кой наследява, какво обощо има давността, кой прехвърля дял и т.н.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот swetulka » 13 Юли 2009, 11:09

Относно давността, така пише в нотариалния акт-имотът се получава от съответното лице по наследство и давност. След като наследникът е женен, следва ли неговата съпруга също да получи дял от този имот и в какъв размер трябва да бъде този дял?
swetulka
Нов потребител

Мнениеот Melly » 13 Юли 2009, 11:28

swetulka написа:Здравейте!
Имам няколко въпроса и ще се радвам ако някой може да ми даде информация по тях.
Става въпрос за имот, който е получен по давност и наследство. Така полученият имот разделя ли се между съпрузи и на какви части?
След време една част от имота е прехвърлена с договор за издръжка и гледане, но не знам какво се случва с останалата част, тъй като тя не се споменава в договора за прехвърляне на собствеността.
Интересува ме по какъв начин се разделя имотът, когато е получен по наследство, за да се прехвърли след това само част от него.
Ще се радвам, ако ми дадете малко светлина по тези въпроси.

Не че е невъзможно да извличаме правни конструкции от "преразкази" като горния, но не виждам смисъл да се напъвам. Съществува вариант да не съм "уцелила" по простичката причина, че не съм видяла документи.

ИЗВОД:

swetulka,
Необходима Ви е рална, а не виртуана стреща с адвокат.
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Имотни казуси