начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Запазена част

Казуси за недвижими имоти

Запазена част

Мнениеот kaka_vi » 23 Юни 2009, 11:11

Със съпруга ми имахме апартамент, купихме го по време на брака, а той имаше и къща с двор на село, наследство от родителите му.
Мъжът ми почина преди две години. Беше ми завещал неговата част от апартамента. Имаме син и по една дъщеря от първите ни бракове. Неговата дъщеря заведе дело за намаляване на завещанието. По делото оцениха апартамента на 71 400 лв., а къщата с двора на 16 750 лв.
Разбрах, че и синът ни има право на запазена част от завещанието, но той няма да се възползва от това право. Съдът реши да намали завещанието с 8925 лв. Моят адвокат казваше, че това не е правилно, защото синът ми се отказва да иска запазена част, а в наследството има достатъчно имущество, за да покрие запазената част на дъщерята на съпруга ми. Нейната запазена част била 13112,50 лв., а свободното наследство е 16750. Адвокатът ми обаче се отказа, замина за чужбина със зелена карта и все още нямам друг. Има ли смисъл да търся нов и да водя ново дело за обжалване?
kaka_vi
Нов потребител

Re: Запазена част

Мнениеот sunrise » 23 Юни 2009, 16:21

Първо, може да обжалвате , ако не е изтекъл срока.
Ако правилно съм разбрала, съдът е намалил и с частта на сина Ви, който не е поискал такова намаляване , така ли?
sunrise
Активен потребител

Назад към Имотни казуси