начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

придобиване на имот от непълнолетен чужденец

Казуси за недвижими имоти

придобиване на имот от непълнолетен чужденец

Мнениеот megi78 » 15 Юни 2009, 14:30

Здравейте, можете ли да ми кажете какви документи са необходими на непълнолетен чуждестранен гражданин за придобиване на имот/без земя/ в България. Той ще се представлява от адвокат. Ще трябва пълномощно от родителя, но дали се изискват някакви други разрешения. Моля ви който е имал такъв случай да ми помогне.
megi78
Младши потребител

Re: придобиване на имот от непълнолетен чужденец

Мнениеот city-m » 15 Юни 2009, 21:37

Трябва да назначите адвоката за особен представител .
city-m
Младши потребител

Мнениеот megi78 » 15 Юни 2009, 22:47

Вижте, не е необходимо да се оправдавам пред никой за моето незнание, или за това което знам и ми се струва, че не е достатъчно и може да пропускам нещо. Аз съм адвокат, а не брокер, но явно вие колега сте доста увълчен и без клиенти и безплатни съвети не давате, не Ви разбирам след като не знаете или не искате да кажете защо въобще се включвате. Така или иначе естествено ще разбера дали са недостатъчни моите понания като се консултирам и с нотариуса /което трябваше да направя без да пиша тук/ и аз незнаещата достатъчно пак ще имам клиенти за разлика от вас......
megi78
Младши потребител

Мнениеот advok.bg » 16 Юни 2009, 08:00

колежке не съм имал такъв конкретен случай но мисля,че по принцип няма проблем детето да придобие имота.Изисква се съгласие на родителите,ако не
присъстват ще е необходима нотариално заверена декларацията, удостоверяващ документ-лична карта или акт за раждане.
advok.bg
Нов потребител

Мнениеот megi78 » 16 Юни 2009, 08:14

Аз си мисля, че детето трябва да упълномощи единият си родител със съгласието на другият, след което упълномощеният да ме преупълномощи мен, като съответно се заверят декларации за гражданско съсътояния и произход на средства. Какво пропускам?
megi78
Младши потребител

Мнениеот advok.bg » 16 Юни 2009, 08:33

родителите представляват децата си по право не е необходимо упълномощаване,достатъчно е да има удостоверителен документ.Ако има нещо специфично за чуждите граждани ще го каже нотариуса
advok.bg
Нов потребител

Мнениеот megi78 » 16 Юни 2009, 09:07

Ох какво да кажа незнам, говорих с един нотариус който е в същият град в който ще се извърши сделката/ не мога да се свържа с тоя при когото ще сме/ и той ми потвърди предишното писано от мен, но понежи и аз нямам такава практика и се притеснявам да не пропусна нещо / затова ще изготвя всички документи май :) /
megi78
Младши потребител

Назад към Имотни казуси