начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

нотариален акт на имот

Казуси за недвижими имоти

нотариален акт на имот

Мнениеот veli_4ko » 03 Юни 2009, 17:48

Ситуацията с нас е следната-баща ми почина и в неговите документи не можем да намерим нотариален акт на семейната ни къща .Има нотариален акт на парцела върху който е построена къщата ,издаден при покупката на същия.Понеже баща ми приживе се занимаваше с тези документи,майка ми не си спомня нищо за такъв нотариален акт.Възможно ли е къщата да няма нотариален акт т.е.след построяването й да не е ваден такъв и как да разберем това
veli_4ko
Нов потребител

Re: нотариален акг на имот

Мнениеот fani_i » 03 Юни 2009, 18:00

Възможно е да няма нотариален акт. Строителни книжа намериха ли се поне?
Има редица особености и в зависимост от това кога е строена къщата.
fani_i
Потребител

Re: нотариален акг на имот

Мнениеот veli_4ko » 03 Юни 2009, 18:03

къщата е строена 1980 год и има само части от плана
veli_4ko
Нов потребител

Re: нотариален акт на имот

Мнениеот sunrise » 04 Юни 2009, 09:25

Ами може да си извадите в такъв случай удостоверение за търпимост на сградата.
В общиата сигурно имат и плановете, но зависи.
sunrise
Активен потребител

Re: нотариален акт на имот

Мнениеот anserk » 04 Юни 2009, 12:11

Строителен надзор съм и непрекъснато се сблъскваме с такъв казус.За да поискате удостоверение за търпимост( то се издава само от главен архитект или ДНСК), трябва да се докаже, че изградената сграда е била допустима по действуващите норми и правила преди и сега. Ако е била изградена с позволителен билет (разрешение за строеж) , то може да се намери, както и проектите. Нищо не се губи в нашата държава, стига да знаеш къде да го потърсиш. Има процедура по ЗУТ (закон за устройство на територията) за вашия случай.Най-добре се обърнете към строителен надзор (консултант), за да се потърсят всички налични книжа, може и да няма нужда от махленски свидетелства и удостоверение за търпимост.При нотариуса-накрая.
anserk
Активен потребител

Назад към Имотни казуси