начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Преотдаване на имот под наем...

Казуси за недвижими имоти

Преотдаване на имот под наем...

Мнениеот gallaxy » 14 Апр 2009, 16:03

Фактите по случая са следните:
До преди месец живях в апартамент под наем, който е собственост на майка ми,имах подписан договор за наем със нея и си заплащах съответната сума.След това тази сума ми се компенсираше от моя работодател на база предоставени разписки.
След промяна в :"Наредбата за отдаване под наем и за разпореждане с имоти от ведомствения жилищен фонд на Министерството на отбраната и за изплащане на компенсационни суми на кадровите военнослужещи, които ползват жилище при условията на свободно договаряне, приета с Постановление № 16 на Министерския съвет от 2008 г. (обн., ДВ, бр. 16 от 2008 г.; попр., бр. 20 от 2008 г.; изм. и доп., бр. 81 и 83 от 2008 г.)"
и по-точно
В чл. 56 ал. 1 се изменя така:

"(1) Право на получаване на месечни компенсационни суми имат кадровите военнослужещи, които ползват жилища при условията на свободно договаряне, картотекирани са по установения ред в трета група на нуждаещите се от жилище, с изключение на живеещите при свои близки."
Въз основа на цитираното по горе от мен, ми бе спряно изплащането на тези суми.
Въпросът ми е следния:Имам ли право да пренаема този имот от трети човек който е сключил договор за наем с майка ми?Така бих ли избегнала забраната "да живея при свои близки" посочена в този чл.56 от наредбата.
gallaxy
Нов потребител

Re: Преотдаване на имот под наем...

Мнениеот lilli666 » 14 Апр 2009, 20:26

Няма да стане... И асоциативно се сетих за един виц "Дядо Господ като раздавал акъла на хората военните били на занятие ..." Е, много е стар и сигурно го знаеш :D :D :D :D :D
lilli666
Нов потребител

Мнениеот gallaxy » 14 Апр 2009, 21:26

Май мнението ти е повече да си кажеш вица отколкото да отговориш.С това няма да стане... и на мен ми е ясно.обясни защо няма да стане :lol:
gallaxy
Нов потребител

Мнениеот berbo » 14 Апр 2009, 22:46

А защо да не стане! Наемател сключва договор с майка Ви, като в него няма забрана да го преотдава-дори е препоръчително да го има като клауза. Друг е въпроса, дали някой от администрацията ще забележи, че имота е един и същ, с ползвания от Вас до момента.Пък и да забележи-какво от това.
berbo
Младши потребител

Мнениеот idemiirrev » 15 Апр 2009, 13:47

Не може да стане , защото има заобикаляне на закона със съответните последици от това. Едва ли хората, които се занимават с тази дейност ядат доматите с колците, за да мине подобен тъп трик
idemiirrev
Нов потребител

Мнениеот milletti » 16 Апр 2009, 14:25

"...с изключение на живеещите ПРИ свои близки", а не "живеещите в жилището НА свои близки". Ако договорът Ви за наем е в предписаната от закона форма и съдържание -срок, наемна цена и т.н. и е вписан в Служба по вписванията, а майка Ви е обявила пред данъчните получения от наемите приход ... нямате кой знае какъв проблем. Искайте си парите и като Ви откажат жалете.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Назад към Имотни казуси