Здравейте!
Пред подписване съм на договор за възлагане и обадинение на 3 парцела.
Аз притежавам ъгловия парцел и лицето ми е 43м. а на другите два на калкан по 6 и 6,50м.
В предмета на договора обаче не се споменава за никакви срокове а се цитира"Възложителите възлагат,а Изпълнителят приема да изпълни за своя сметка и със свои средства и в срок,съобразно обичайните процедури на общината за изготвянето на ПУП-РУП.
Какъв е срока за изготвянето на ПУП-РУП?
Освен това,не се споменава за никъкви неустойки от страна на Изпълнителя-строителя,ако не изпълни своите задължения.
В раздела права и задължения пише,че ако се откажа от обединението дължа неустойка в размер на 100000лв.
Смятате ли,че неустойката трябва да бъде взаимна?Какъв риск поемам,защото аз исега мога да строя без да се обединявам?Ако е възможно претете ми такъв типов договор за обединение и направете коментар за последиците от обединението!Знам,че ако не се обадиня,ще получа по-малко РЗП,но и моите съседи няма дя постигнат дори и 50% отРЗП ако не се обединят с мене и строят самостоятелно.Мога ли аз да диктувам условията за обединението?
- Дата и час: 01 Дек 2024, 12:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Договор за възлагане и обединяване на 3 имота
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Договор за възлагане и обединяване на 3 имота
Не искам безплатна помощ.Просто искам да ме насочите към точния адвокат! От Пловдив съм.
- boismen
- Нов потребител
Re: Договор за възлагане и обединяване на 3 имота
По-добрият вариант е да преговаряте със стабилен инвеститор - поне с два-три завършени обекта - той да извърши строителството, пък Вие да му продадете земята.
Купете си тази книга - "Нотариални сделки" на Панчо Бешков, там има образци.
Ако не се строи изобщо на Вашия парцел - примерно е отреден за по-късен етап, или ще има басейн с градинка и т.н. - тоест по вертикала няма да има бъдещи обекти - магазини и апартаменти - тогава формулата е замяна.
Ако е възможно директно - Покупка на правото на строеж на бъдещи вещи.
При всички положения сте в изгодни позиции - тъй като не давате пари, срещу неизвестността дали ще се построи нещо.
Купете си тази книга - "Нотариални сделки" на Панчо Бешков, там има образци.
Ако не се строи изобщо на Вашия парцел - примерно е отреден за по-късен етап, или ще има басейн с градинка и т.н. - тоест по вертикала няма да има бъдещи обекти - магазини и апартаменти - тогава формулата е замяна.
Ако е възможно директно - Покупка на правото на строеж на бъдещи вещи.
При всички положения сте в изгодни позиции - тъй като не давате пари, срещу неизвестността дали ще се построи нещо.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|