начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

ТРЯБВА ЛИ ДА ПЛАЩАМ НОТАРИАЛНИЯ АКТ

Казуси за недвижими имоти

ТРЯБВА ЛИ ДА ПЛАЩАМ НОТАРИАЛНИЯ АКТ

Мнениеот mici1981 » 31 Яну 2009, 20:43

Здравейте , на място на баба ми се строи стрещу обезщетение в момента обезщетяват я с 2 апартамента и 2 магазина тя ли трябва да си плаща нотариалните актове. :|
mici1981
Нов потребител

Re: ТРЯБВА ЛИ ДА ПЛАЩАМ НОТАРИАЛНИЯ АКТ

Мнениеот Melly » 31 Яну 2009, 20:54

Погледнете в Предварителния договор за учредяване право на строеж какво е записано срещу разходите по прехвърляне на правото.
Обикновено тези разходи се уговарят в тежест на строителя и при сключване на окончателния договор във форма на нотариален акт, същите се дължат от него.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот mici1981 » 31 Яну 2009, 21:21

*Такстите за отстъпено право на строеж от собсвениците -на фирмата, се заплащат от фирмата и от собствениците.
Така пише като имате в предвид ,че мястото е на баба ми и на леля ми и уж ни го строи строителна фирма и тя ни обезщетява а всъщност инвеститора е леля ми,но ние " не знаем''.
mici1981
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Фев 2009, 00:39

Не цитирате точно договора - таксите трябва да са описани точно като нотариални такси.
Какъв е спора - обикновено строителите плащат всичко, Вие плащате на практика със земята. И да мрънкат, това е положението. Има значение, че строителя не е заинтересован и от един ден бавене - защото бърза да приключи и да вземе пари (съответно да може да работи с обекта).
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Имотни казуси