Искаме да прехвърлим един имот който се води към община Асеновград.Бяхме си намерили нотариус в Пловдив,но ми казаха, от селската община,че трябва нотариус от Асеновград, където се води имота?Това така ли е?
Мога ли да направя сделката в Пловдив?Мисля,че ще ми трябва адвокат и даже тази дето прави скиците и казах,че от Пловдив ще си хвана адвокат и тя ми каза,че работели с една нотариуска от Асеновград която преди била адвокат.Дали няма нещо гнило( да работят заедно с нотариуската)в това или искала да ми даде съвет.Малко ми е странно защото не ме познава пък на днешно време повече човек не се среща с такива хора които искат да ти помогнат.
Кажете права ли е тази жена от общината?
Благодаря!!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 07:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
относно една сделка
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: относно една сделка
Здравейте, не може да ползвате нотариус с район на действие различен от района, в който Ви се намира имотът.
- berbo
- Младши потребител
Не, че не може - зависи от вида на сделката.
Но, ако се разпореждате възмездно/ не сте уточнили като как ще "прехвърляте"/- нотариус, с район на действие местонахождението на имота- това е!
В Асеновград все ще има поне трима ....60 хиляден град е.
Но, ако се разпореждате възмездно/ не сте уточнили като как ще "прехвърляте"/- нотариус, с район на действие местонахождението на имота- това е!
В Асеновград все ще има поне трима ....60 хиляден град е.
- Гост.
- Старши потребител
Аз благодаря за отговорите!Ще се прехвърля имот чрез покупко-продажба
Вече както писах тази в общината която прави скицата ми препоръча нотариуска от Асеновград.Май ще ида до нея- нямам богат избор!
Вече както писах тази в общината която прави скицата ми препоръча нотариуска от Асеновград.Май ще ида до нея- нямам богат избор!
- krasi_plovdiv
- Младши потребител
В Асеновград всичко е гнило, затова всичко подлагай на съмнение. Хвани си адвокат от София ако трябва , за да нямаш проблеми след сделката . Там няма нищо повече от нищожни НА , независимо дали се касае за зем. земя или за такава в регулация. И това е така , защото ПК -Асеновград работеше и в регулация , след което ги изключваха от регулация и...т.н.
Кадастралната карта е тотално грешна , защото в основата й стоят незаконосъобразни помощни планове по §4 и земеразделителни такива. За имоти в регулация незаконно /чрез измама /и с цел отреждане в проектите за изменение на парцели за незаконни строежи /чл. 32 ал.1 т5 от ЗТСУ отм./ на държавата измениха регул. планове , като в тях отразиха имотите с нови /парцелни / граници , площи и номера. След което ги изключиха от регулация и незаконният проект за изменение на регул. план стана план за земеразделяне.
Като в регистъра към единия план имотът има един собственик , а в регистъра към другия -друг.По- навътре в далаверата не ми се навлиза, защото се нагазва в документни измами...жестоки.
Успех
Кадастралната карта е тотално грешна , защото в основата й стоят незаконосъобразни помощни планове по §4 и земеразделителни такива. За имоти в регулация незаконно /чрез измама /и с цел отреждане в проектите за изменение на парцели за незаконни строежи /чл. 32 ал.1 т5 от ЗТСУ отм./ на държавата измениха регул. планове , като в тях отразиха имотите с нови /парцелни / граници , площи и номера. След което ги изключиха от регулация и незаконният проект за изменение на регул. план стана план за земеразделяне.
Като в регистъра към единия план имотът има един собственик , а в регистъра към другия -друг.По- навътре в далаверата не ми се навлиза, защото се нагазва в документни измами...жестоки.
Успех
- ivan33
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|