начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Табелка на Имот- съдържание

Казуси за недвижими имоти

Табелка на Имот- съдържание

Мнениеот flyhouse » 16 Ное 2008, 20:42

Здравейте драги юристи.
Имам едно запитване относно предупредителен знак, който смятам да сложа по оградата на имота си. Тъй като на няколко пъти разни хора минават през него, а и съседите също, съм вдигнал високи стени, огради и т.н. и искам да сложа табели на които да пише нещо от рода на "Частна собственост, нарушителите ще бъдат..." :mrgreen:
Въпросът ми е- може ли да завършва текста на "застреляни" или нещо друго с подобно съдържание, така че да се стреснат нарушителите? Има ли някаква законова пречка, а и всъщност ако видя някой нападател/нарушител/крадец в имота ми, какви непосредствени действия(стрелба, бой, арест) спрямо него мога да предприема?
flyhouse
Младши потребител

Re: Табелка на Имот- съдържание

Мнениеот bocman__ » 16 Ное 2008, 21:26

хаха да можеш да извикаш полиция, и да помолиш натрапникът да ги изчака естесвено ако това не му/им представлява проблем :) като толкова се притесняваш за тоя имот... пусни в него куче, наеми си физическа охрана, сложи камери решения колкото искаш и все по добри от тия глупави и безсмислени табели :) то и по военните обекти има табели "въоражена охрана" но това не значи че веднага ще те гръмнат :)
bocman__
Младши потребител

Re: Табелка на Имот- съдържание

Мнениеот law_master » 16 Ное 2008, 21:33

Аз лично смятам че няма пречка, т.к. деяието няма да осъществи ФС на чл. 144 НК
и е несъставомерно. А що се отнася до това какви действия може да предприемете с/у нарушителите - чл.12 (неизбежна отбрана ) и чл. 12а (задържане на престъпник) ги регламентират. Има доста за обясняване но прочете тук и основното ще Ви се изясни.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Назад към Имотни казуси