начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Адвокат специалист в отчуждени/реституирани имоти

Казуси за недвижими имоти

Адвокат специалист в отчуждени/реституирани имоти

Мнениеот lexyto13 » 18 Окт 2008, 00:03

Търся колега от София с дългогодишен опит с имотни казуси. Става въпрос за реституция и отчуждаване. Благодаря.
lexyto13
Младши потребител

Re: Адвокат специалист в отчуждени/реституирани имоти

Мнениеот razli4na » 20 Окт 2008, 11:01

За какво става въпрос, lexyto13?
razli4na
Активен потребител

Мнениеот lexyto13 » 26 Окт 2008, 19:35

Здравейте, ще се опитам да дам кратко обяснение:
Общината отчуждава сграда в центъра на София, като обезщетява собствениците с апартамент/и. Собственикът трябва да получи 1 апартамент в новострояща се сграда, но погрешка му дават два.( Как е станала тази грешка не ми е ясно)!!! Собственикът продава още преди сградата да е готова и 2-та апартамента. Общината разбира след време за грешката и естественно иска да си върне единият апартамент "даден погрешка", които вече е собственност на трето лице. Търся колега който може да защитава правата на това трето лице. Благодаря!
lexyto13
Младши потребител

Мнениеот ivan33 » 26 Окт 2008, 23:59

Такава грешка не може да стане.Това ми звучи като виц.Чувал съм за точно обратната грешка през 70-те години-когато собствениците е трябвало да ги обезщетят с два апартамента, но са им дали един. Грешката излиза сега, когато са поискали да си реституират отчуждения имот ,като върнат обезщетението.В другия апартамент разбира се са настанили друг. От ония дето им викаха парашутисти. Абе чудихме се , казват собствениците , откъде са дошли парашутистите в блока ни, но така и неразбрахме...Тя корупцията не е от днес нито от вчера. Ама чак да се обърка Община и да даде два апартамента , вместо един?Ха,ха, ха.
ivan33
Потребител

Назад към Имотни казуси