начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Разваляне на срочен договор за наем

Казуси за недвижими имоти

Разваляне на срочен договор за наем

Мнениеот funny_creature » 14 Сеп 2008, 19:20

Здравейте! Най-напред да си призная, че ме е срам да поставям въпроса си тук, защото съм семестриало завършил студент по право и би трябвало да мога да се справя сам. Случаят е следният - наскоро сключих срочен договор за наем (за една година) на етаж от къща, заедно с още едно момче. В договора пише, че прекратяването му става с едномесечно писмено предизвстие на всяка от страните. Насрещната страна е напълно изправна. Искам да попитам възможно ли е да разваля договора преди изтичането на срока и ако да - необходимо ли е и съгласието и на съквартиранта ми, защото по договор ние сме една страна. Подозирам, че отговорът ще е отрицарелен, но искам да съм сигурен. Благодаря ви предварително!
funny_creature
Нов потребител

Мнениеот law_master » 14 Сеп 2008, 19:54

по принцип договорите за наем без срок се развалят с едномесечно предизвестие, но ако това е записано в договора като един от начините за прекратяване би следвало да няма проблем. Друг е въпросът че в този случай според мен трябва да има съгласие и от съквартиранта Ви, иначе би излязло че правите волеизявление от негово име и упражнявате негово
потестативно право.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Назад към Имотни казуси