начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

много моля за помощ какво да правя в този заплетен случай

Казуси за недвижими имоти

много моля за помощ какво да правя в този заплетен случай

Мнениеот icecream » 19 Авг 2008, 13:07

накратко:
наех си преди време едно заведение адреса няма да го споменавам засега, и се договорих със предишният наемодател да откупя обурудването на една вноска от 7000лева в брой и остатъка на разсрочени части (договора засега не е сканиран)за срок от 3 години. според договора пластането започва от този месец и се начисляват лихви за просрочки. Дотук всичко е нормално, до момента в който наемодателят реши да си вземе обекта за друга дейност, и ми прибра обурудването, с цел да покрие ремонта на помещението, което според клауза в договора наемодателят е длъжен да върне след напускане на обекта във вида в който го е получил, та от тук започва драмата:

1.според договора аз съм го наела във вида в който го издавам
2. договора за наем е 3 годишен и не моге да бъде прекратяван предварително, (аз искам да продължавам да си работя там, но ми беше отказано)
3. отностно гореспоменатото обурудване предишният собственик е бил подписъл 2ри документ със наемодателят, с който му е прехвърлил правата върху остатъка от дължимата сума(и той иска всички пари на куп а не както е по договор на изплащане). документа за правоотдаване не ми е представян. в същото време човека от когото откупих обурудването не отговаря на обаждания, а и съм осведомена за това че се готви да напусне границата на страната.

значи въпроса ми е според 2та документа(единият за наем за 3години, другият за покупка на изплашане), които протежавам какво мога да направя
и двата договора са прекратени без мое съгласие
icecream
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 19 Авг 2008, 13:33

На първо време следва да се погледнат документите, които сте подписали ... да си съберете мислите (да се поуспокоите :) ) ... да отидете при адвокат и ще разберете ...

(не ме разбирайте погрешно, но предполагам сама съзнавате, че тук няма как да ви се даде отговор, без да се види документацията и да се изясни конкретната обстановка)

В крайна сметка най-общо на въпроса: "какво мога да направя" - да се съдите (но трябва първо да се прецени дали за връщане платени суми, неустойки и т.н., или за предоставянето на помещението обратно ... като първото е малко по-вероятния вариант ... но все пак ...)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот icecream » 19 Авг 2008, 13:44

ами аз затова пиша във този форум за съвет и за това, че си търся свестен адвокат. моля за помощ
icecream
Нов потребител

Назад към Имотни казуси