начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Преотдаване на имот

Казуси за недвижими имоти

Преотдаване на имот

Мнениеот m.todorova » 05 Авг 2008, 15:48

Здравейте,
имам следния проблем и ще съм благодарна, ако някой ми даде компетентно мнение и съвет.
Имам сключен договор за наем /аз съм наемодател/ с фирма ООД. До този момент си плащат коректно и в срок. Но преди няколко дни ми се обади управителят и ме попита дали е възможно да сключим споразумение за преотдаване на офиса под наем на другата му фирма ЕТ, понеже била твърде много на печалба и по този начин да намали печалбата си. Без да сме подписали това споразумение, този месец получих наема от новата фирма, придружено от имейл, че когато ми е удобно можем да подпишем споразумението. Нещо не ми хареса постъпката и се притесних- крие ли някакви рискове такова споразумение. В договора за наем има клауза, че НАЕМАТЕЛЯТ не може да преотдава имота без изрично писмено съгласие на НАЕМОДАТЕЛЯ. Благодаря ви предварително за отделеното време и съвети!
m.todorova
Нов потребител

Мнениеот karelia79 » 05 Авг 2008, 17:28

Човека явно държи да сключи договора с другата си фирма. Не смятам че се крие нещо дружо зад желанието му, освен да спести данъци. Договора вие ще го предложите така че няма проблем. Освен това новата фирма е ЕТ - т.е. ФЛ е неограничено отговорно за задълженията на ЕТ, а при ООД е ограничена отговорността. Успех.
karelia79
Потребител

Мнениеот m.todorova » 05 Авг 2008, 17:33

Много ви благодаря за отговора- определено ме поуспокоихте, току-що и аз прочетох за отговорността. Дано да се окажат коректни и всичко да е наред.
m.todorova
Нов потребител

Назад към Имотни казуси