начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

проблем с Общината

Казуси за недвижими имоти

проблем с Общината

Мнениеот mandajieva » 14 Юли 2008, 14:22

Здравейте,имам нужда от съвет ,тъй като използвах услугите на двама адвокати,които не успяха нищо съществено да ми кажат.
Проблема е следният. Баща ми има дворно място от "около 1716 кв.м" /така пише в нотариалния акт/ ,който е закупил през 1972 година . През всичките тези години на владение е построил къща ,два гаража и две второстепенни постройки ,за които съответно има разрешителни за строеж и всички докумети ,които са нужни за строителство. от 1972 година имаме поне десет стари скици извадени , в които се отбелязва че няма неуредени регулационни отношения. Тази година отидох в Общината да ми издадат скица и изненадващо ми съобщиха ,че на скицата имота излиза 2057 кв.м. , и че 350 кв.м.са на Общината и са част от улица по предходен регулационен план,с която граничи имота ни ,и че трябва тези 350 кв.м. да се изкупят на пазарна цена,а бе с две думи ми казаха ,че сме заграбили тия 350 кв.м. от Общината. Този имот го владеем повече от 30 години ,досега никога Общината не предявявала някякви претенции,нямаме съставени актове , имаме разрешителни за строеж и протоколи за строителни лини на всички сгради. Просто не знаем какво да предприемем ,тъй като квадратните метри които искат да изкупим да доста ,селото е доста атрактивно и пазарните цени са доста високи. Моля за съвет ,Благодаря предварително.
mandajieva
Нов потребител

Мнениеот gery » 21 Юли 2008, 12:56

Така както описвате нещата, без да се ангажирам, че съм права в твърденията си - предвид, че не съм запозната с документите, излиза че имате неприложена регулация. Ако наистина е така, ще трябва да изкупите тези 350 кв.м. тъй като те са тези, които ви дават лице. Все пак мисля, че нещата не са фатални, и даже ми се струват благоприятни за Вас.
gery
Потребител

Назад към Имотни казуси