начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

продажба с "ръчен" договор?

Казуси за недвижими имоти

продажба с "ръчен" договор?

Мнениеот vili77a » 11 Юли 2008, 21:00

Може ли някой поне да ме насочи, защото до сега само ме плашат със следния казус:
Баща ми има земеделска земя дадена от общината за ползване. На нея построи вила, която като сграда е негова. Още преди да има право да закупи земята от местната община, за да узакони и нея и вилата, беше подлъган, без мое знание, от "купувач". Онзи му броил 600 лв миналата година и написали "ръчен" договор между тях си.
Сега чак разбирам и се оказва, че онзи дори прави опити да препродаде вилата на друг.
Какво може да направим ние и може ли, ако му върна парите да имам имота обратно.
Той все още се води на баща ми на името, но договора който е подписал на хвърчащ лист може ли да има тежест в съда.
vili77a
Младши потребител

Мнениеот nemesis » 14 Юли 2008, 01:52

На първо място най-добре е да се видят документите. Информацията която предоставяте е оскъдна и така:
1. Имота е даден от общината за ползване за какъв период и на какво основание или продаден, понеже има такава практика-за нуждаещите се?
2. От колко време го владеете, т.е. започнали сте да строите, после сте си ходили във вилата и т.н.?
3. С какъв документ го е продал - "ръчен" означава много неща предварителен договор ли е , как са го оформили, тъй като има значение и цената от 600лв. съответсва ли на реалната стойност на имота :D , преди колко време е сключен договора - конкретна дата, може да обуслови крайна нужда?
Имам доста въпроси, но ми се спи. :D
nemesis
Младши потребител

Назад към Имотни казуси